OLED-TV utsettes til 2013

Samsung og LG er tvunget til å utsette lanseringen av OLED-TV til 2013 på grunn av produksjonsproblemer.
forfatter

Mange TV-entusiaster gleder seg til de nye OLED-skjermene som representerer en aldri så liten revolusjon innen bildekvalitet.

2012 skulle bli det store OLED-året. Både Samsung og LG viste hver sin 55″ OLED prototyp på CES-messen i januar, etterfulgt av «produksjonsklare» modeller på IFA-messen i september – begge med en forventet lanseringsdato i november/desember 2012.

Nå ser det imidlertid ut til at OLED-drømmen må vente enda litt lenger: I følge Korea Times har begge de koreanske produsentene fått problemer som tvinger dem til å utsette den offisielle utrullingen av ferdige OLED-apparater til 2013.

Guide til OLED-TVer

Produksjonsproblemer

Mens produsentene etter hvert har fått god kontroll på fremstillingen av små OLED-paneler til smartmobiler og nettbrett, er det fortsatt kvalitetsproblemer med skjermstørrelser til TV-bruk.

Både Samsung og LG sliter med store feilrater i produksjonen, som igjen betyr at de har problemer med å produsere tilstrekkelig antall paneler i forhold til investeringene som gjøres. De høye produksjonskostnadene gjenspeiles allerede i den skyhøye utsalgsprisen på 60-70.000 kroner per TV.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.