TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Økonomisk 2.1-lydplanke fra Sony

Om du vil løfte lydoplevelesen i stua uten å punge ut, kan Sony HT-S400 være et godt alternativ. Den byr på både 2.1-lyd - og et dusin fagbegreper

forfatter
Publisert 27.01.22 - 10:13

Hvis du vil ha bedre lyd til TV-en, uten å måtte ofre både oppsparingen og stua på et komplett hjemmekinoanlegg, da er en lydplanke midt i blinken. Og den nye Sony HT-S400 ser ut til å kunne løse det behovet for mange.

Det er snakk om et 2.1-kanal system, altså en lydplanke med separat subwoofer. Men ingen bakhøyttalere. For å oppnå den samme surroundeffekten bruker Sony sin egen virtuelle løsning, som de har valgt å kalle S-Force PRO Front Surround-teknologi.

De flotte fagbegrepene fortsetter i beskrivelsen av HT-S400 lydplanken , hvor det beskrives at frontenhetene er av typen X-Balanced – som betyr at de er firkantede i stedet for runde. Og med Separated Notch Edge-teknologi, som betyr at opphenget har riller.

Om subwooferen får vi at det den er trådløs og utstyrt med en 160 mm bassenhet. Å kalle en 6,5″ enhet «stor» er nok å ta i litt, men den skal i hvert fall levere nokså god bass i en ikke alt for stor stue.

S400 angled Large
Sony HT-S400 er et rimelig 2.1-sett med lydplanke og trådløs subwoofer. (Foto: Sony)

Da vi er i en mer budsjettvennlig prisklasse, er det ingen vits å spørre om Dolby Atmos og lignende finesser. lydplanken støtter Dolby Digital og ukomprimert LCPM. Ferdig. Har du en Sony Bravia-TV, kan HT-S400 tilkobles trådløst med Bluetooth. Ellers er det HDMI ARC og optisk digitalinngang.

På Sonys nettside kan man lese at lydplanken måler 90 cm i bredden og 6,4 cm i høyden, og subwooferen måler 19,2 x 38,7 x 40 cm (BxHxD).

Pris og tilgjengelighet

HT-S400 kan kjøpes  fra april 2022 til en veiledende pris på 3.000 kroner.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
McIntosh oppdaterer MX100 med Control4 Nå kan du integrere prosessoren i smarthjemmet ditt.
Ny Blu-ray spiller fra Reavon Nykommeren UBR-X110 er oppgradert med muligheten for å spille SA-CD.
Vanvittig surroundprosessor fra McIntosh MX180 A/V Processor støtter 8K-video.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend