Nye surroundreceivere fra Pioneer

Blant forbedringene siden 2012-modellene vil være bedre integrering med smartmobil og nettbrett.
Annonse
Annonse
forfatter

Seks modeller totalt utgjør den nye VSX-serien: VSX-323, 423, 528, 828, 923 og 1123. De rangerer i pris fra ca 2.000 til 5.000 kroner, og alle lanseres i juni.

Fjernkontroll-app
Den nye VSX-serien arver flere funksjoner som tidligere var forbeholdt den dyrere SC-serien, som at de fungerer med Pioneers fjernkontroll-app iControlAV2013. I tillegg finnes en AVNavigator-app som gir en oversiktlig steg-for-steg-guide for å koble opp og kalibrere receiveren.

HDMI
Toppmodellene VSX-1123 og VSX-923, som begge er 7.2-receivere, har åtte HDMI-innganger og videooppskalering til Ultra HD-oppløsning. VSX-1123 har i tillegg en USB-inngang i front som kan spille av DSD-musikkfiler direkte. Altså formatet Direct Stream Digital, som er lydformatet brukt på SACD.

Sone 2
Begge har i tillegg en HDZone, en Sone 2 HDMI-utgang som enten kan få samme lyden som i hovedsonen, eller en separat lydkilde via HDMI.

HD-video og -lyd fra smartmobil
Receiverne har sammen med de neste på lista, 7.1-receiveren VSX-828 og 5.1-receiveren VSX-528, MHL 2.0-inngang for avspilling av HD-video og -lyd fra smarttelefoner og nettbrett.

Annonse

iPhone og iPad
De tre dyreste modellene støtter avspilling fra alle versjoner av iPad og kan vise coverbilder og metadata når de kobles til en TV. Receiverne kan også lade en tilkoblet iPhone, iPad og iPod fra USB-inngangen.

De fire dyreste modellene kan spille musikk trådløst via Apple AirPlay, nettverksavspilling via DLNA og HTC Connect. Filer med høyere oppløsning kan spilles av enten via DLNA eller USB, og da godtas både Apple Lossless, AIFF, Flac og Wav-filer. I tillegg støttes sømløs avspilling via Flac og Wav.

Rimeligst
Nederst finner vi VSX-423 og VSX-323, med passthrough for Ultra HD-video (4K). Alle receiverne i den nye VSX-serien kan spille av musikk fra Apple-enheter, men de to rimeligste modellene mangler AirPlay og kan dermed ikke spille av trådløst.

Alle receiverne har en ny ECO-modus for lavere strømforbruk.

Vi har fått norske priser på fire av VSX-modellene:

Annonse

VSX-423  2.500 kr
VSX-528  3.000 kr
VSX-923  5.000 kr
VSX-1123 6.000 kr

Etterhvert kommer også en ny SC-serie, hvor vi har fått pris på den rimeligste, SC-1223, som blir ca 7.000 kroner.

pioneer.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.