Search
Generic filters

Nye surroundreceivere fra Pioneer

Blant forbedringene siden 2012-modellene vil være bedre integrering med smartmobil og nettbrett.

Seks modeller totalt utgjør den nye VSX-serien: VSX-323, 423, 528, 828, 923 og 1123. De rangerer i pris fra ca 2.000 til 5.000 kroner, og alle lanseres i juni.

Fjernkontroll-app
Den nye VSX-serien arver flere funksjoner som tidligere var forbeholdt den dyrere SC-serien, som at de fungerer med Pioneers fjernkontroll-app iControlAV2013. I tillegg finnes en AVNavigator-app som gir en oversiktlig steg-for-steg-guide for å koble opp og kalibrere receiveren.

HDMI
Toppmodellene VSX-1123 og VSX-923, som begge er 7.2-receivere, har åtte HDMI-innganger og videooppskalering til Ultra HD-oppløsning. VSX-1123 har i tillegg en USB-inngang i front som kan spille av DSD-musikkfiler direkte. Altså formatet Direct Stream Digital, som er lydformatet brukt på SACD.

Sone 2
Begge har i tillegg en HDZone, en Sone 2 HDMI-utgang som enten kan få samme lyden som i hovedsonen, eller en separat lydkilde via HDMI.

HD-video og -lyd fra smartmobil
Receiverne har sammen med de neste på lista, 7.1-receiveren VSX-828 og 5.1-receiveren VSX-528, MHL 2.0-inngang for avspilling av HD-video og -lyd fra smarttelefoner og nettbrett.

iPhone og iPad
De tre dyreste modellene støtter avspilling fra alle versjoner av iPad og kan vise coverbilder og metadata når de kobles til en TV. Receiverne kan også lade en tilkoblet iPhone, iPad og iPod fra USB-inngangen.

De fire dyreste modellene kan spille musikk trådløst via Apple AirPlay, nettverksavspilling via DLNA og HTC Connect. Filer med høyere oppløsning kan spilles av enten via DLNA eller USB, og da godtas både Apple Lossless, AIFF, Flac og Wav-filer. I tillegg støttes sømløs avspilling via Flac og Wav.

Rimeligst
Nederst finner vi VSX-423 og VSX-323, med passthrough for Ultra HD-video (4K). Alle receiverne i den nye VSX-serien kan spille av musikk fra Apple-enheter, men de to rimeligste modellene mangler AirPlay og kan dermed ikke spille av trådløst.

Alle receiverne har en ny ECO-modus for lavere strømforbruk.

Vi har fått norske priser på fire av VSX-modellene:

VSX-423  2.500 kr
VSX-528  3.000 kr
VSX-923  5.000 kr
VSX-1123 6.000 kr

Etterhvert kommer også en ny SC-serie, hvor vi har fått pris på den rimeligste, SC-1223, som blir ca 7.000 kroner.

pioneer.no

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.