Search
Generic filters

Nye surroundreceivere fra Onkyo

To nye innstegsmodeller er på vei, som skal gi bedre brukervennlighet enn før.

Den rimeligste heter TX-SR343, og er en minimalistisk 5.1-receiver uten nettverkstilkobling. Det er likevel verdt å merke seg støtte for 4K Ultra HD-oppløsning med 60 bilder i sekundet, og dessuten HDCP 2.2, som vil bli den nye digitale kopibeskyttelsen når Hollywood kommer på banen med filmer i den nye superoppløsningen.

Selv om receiveren mangler nettverkstilkobling, kan den strømme musikk trådløst fra mobile enheter via Bluetooth. Den kan også konvertere videosignaler, slik at både analoge og digitale bildekilder routes gjennom en enkelt HDMI-kabel ut til TV-en.

Tilkoblinger gjøres enkelt takket være en grafisk koblingsveileder på baksiden av receiveren.

Les også: test av 4 surroundreceivere

Nettverksreceiver
TX-NR545 er mer avansert, med nettverkstilkobling. Dette åpner for strømming av musikk via Wi-Fi og AirPlay, og dessuten internettradio. Dette vil komme godt med når FM-båndet stenges i 2017.

TX-NR545 er en 7.1-receiver, og den kan dekode Dolby Atmos ved hjelp av et par takhøyttalere eller en spesiallagde fronthøyttalere med Atmos-kanal. Eller du kan selvsagt velge å koble opp et standard 7.1-oppsett, da med fire bakhøyttalere i stedet for to, for en mer nøyaktig plassering av lyder som kommer bakfra.

Receiveren kan ellers alt lillebror kan, og spiller i tillegg høyoppløste lydfiler via nettverket, deriblant både DSD og FLAC. Digitalkonverteringen skjer med en påkostet 384 kHz / 32-bit DAC (AK4458 fra AKM).

Begge modellene kommer i slutten av mai. Priser har vi ikke fått, men forgjengerne, TX-SR333 og TX-NR535 koster henholdsvis 3.495 og 3.995 kroner.

mono.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.