Nye surroundreceivere fra Marantz

Marantz lanserer surroundreceiverne SR6008 og SR5008, med nettverksfunksjonalitet og, i følge dem selv, topp lyd.
Annonse
Annonse
forfatter

Med de to nye receiverne SR6008 og SR5008 hevder Marantz å ha viet spesiell oppmerksomhet mot lydkvalitet, og det loves en rik og detaljert surroundlyd.

Nettverksfunksjonalitet
Receiverne kommer godt rustet med nettverksfunksjonalitet, som innebygd AirPlay, Spotify, internettradio og også støtte for Windows 8/RT. DLNA-kompatibilitet gjør at du kan strømme musikk fra din nettverkstilkoblete datamaskin eller harddisk (NAS), og her støttes også høyoppløst lyd via WAV, FLAC og til og med Apple Lossless). Sømløs avspilling gjør at det ikke kommer noe kunstig mellomrom mellom sangene (gjelder WAV og FLAC), viktig når man spiller konsertopptak og konseptalbum hvor det ikke er mellomrom mellom sangene. Pink Floyd er et godt eksempel på band hvor låtene gjerne glir over i hverandre, hvor det er irriterende om receiveren innfører et sekunds pause mellom.

En grafisk oppsettsasistent gjør det enklere å kalibrere receiveren for første gang.

Fjernkontrollapp
Receiverne støtter Marantz Remote App for iOS og Android. Ingen Windows-støtte her, som nesten ingen andre tilbyr heller.

SR5008
SR5008 er oppgitt til 180 watt pr. kanal, som det er sju av totalt. Like mange som det er HDMI-innganger, sju stykker altså. Disse er kompatible med både 3D, lydretur og Ultra HD-oppløsning (4K).

Automatisk romkorreksjon med Audyssey MultEQ XT er på plass. Denne gjør at balansen i lydbildet kan kalibreres for inntil åtte sitteplasser i rommet.

SR6008
SR6008 har bare 5 watt mer pr. kanal. Det behøver ikke bety at den ikke vil oppleves kraftigere. Om den for eksempel har flere eller bedre kondensatorer, kan den ha mer maksimalkraft (peak power), altså at den har mer å gi på transientene (når tromma slår hardt!). Dette vet vi ikke før vi prøver.

InstaPrevue
Det SR6008 imidlertid har som lillebror mangler er InstaPrevue, som gjør at alle HDMI-inngangene forhåndsvises som bilde-i-bilde. Er mange HDMI-kilder koblet til, blir det dermed enklere å holde styr på dem når du skal bytte fra en til en annen.

Videre kan den andre HDMI-utgangen brukes til å gi lyd og bilde til et annet rom, mens du selv bruker systemet i 5.1-oppsettet i hovedrommet.

SR6008 har fått Audyssey DSX og DTS Neo:X 7.1-prosessering for å utvide lytteopplevelsen med ekstra høyttalere i høyden og bredden.

Vinylfans vil også sette pris på platespillerinngangen (MM), og samt MultEQ XT Pro, Audysseys mest avanserte romkorreksjon.

Pris og tilgjengelighet
Marantz SR5008 og SR6008 vil koste henholdsvis 7.499 og 9.999 kroner, kommer i svart eller champagnefarge og lanserers i slutten av juli.

akustikk.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.