Hjemmekino

Denon lover flere og bedre opplevelser med sin nye linje receivere. Blant annet med innebygget Spotify.
forfatter

Denon slipper nå sin nye linje surroundreceivere, og starter i den rimelige enden. Dyrere modeller kommer til høsten.

AVR-2113 vil være den billigste modellen som får integrert Spotify-funksjon (slippes som gratis oppgradering i juli). Den kan også strømme både internettradio og din musikksamling som er lagret lokalt på en nettverksharddisk eller -PC. Både Flac- og Wav-filer støttes, for den som ønsker bedre lyd enn MP3 og WMA. Enda kulere er det med AirPlay, som trådløst strømmer musikk fra en iPhone/iPad eller datamaskin med iTunes. I tillegg støtter den 4K videooppløsning, som kommer til å bli morgendagens HD-format med fire ganger flere piksler enn vanlig 1080p HD. Receiveren kan også skalere vanlig 1080p opp til 4K. Det hele kan styres via Denons Remote App for iOS eller Android (Android-versjon slippes i juli, i mellomtiden finnes det en ganske god, uoffisiell Android-app). Effekten hos AVR-2113 er oppgitt til 7 x 90 watt.

AVR-1713 er en 5-kanals receiver med 5 x 75 watt. Den kan alt som sin storebror AVR-2113 kan, bortsett fra Spotify og 4K-oppskalering. Dette er den rimeligste modellen med Audyssey romkorreksjon. Alle dyrere enn denne har selvsagt dette.

AVR-1513 er basismodellen som selgerne vil selge opp fra. Den har ikke nettverksfunksjon eller romkorreksjon, og leverer beskjedne 5 x 75 watt. Den støtter alt av HD og 3D, som den bør. Men vi tror kundene enten vil ta steget opp, eller gå ned til et kompakt alt-i-ett-anlegg med innebygd Blu-ray.

Priser:
AVR-2113 4.698 kr
AVR-1713 3.798 kr
AVR-1513 2.498 kr

hifiklubben.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.