Nye subwoofere fra XTZ

XTZ er klar med tre nye subwoofermodeller: Bass, Bassere og BASSEST!

Skrevet av / 27.11.15 - 12:46
Nye subwoofere fra XTZ

Dersom du vil ha fullt utbytte av all dypbassen som ligger og lurer i musikk og filmlyd, kommer du ikke utenom en god subwoofer. Problemet med subwoofere er at de ofte koster veldig mye penger: Dypbass er en disiplin som handler om å flytte massevis av luft, noe som krever store kabinetter, tøffe basselementer og kraftige forsterkere.

Les også: Stor test av subwoofere

Heldigvis finnes det noen fornuftige prisede alternativer der ute også. Svenske XTZ har hatt stor suksess med subwooferserien x.16, som består av tre modeller med 8″, 10″ eller 12″ basselement. 12-tommeren W12.16 har lenge vært en av de aller mest solgte subwooferne på det nordiske markedet. Men som alle vet, nytter det ikke å hvile på laurbærene…

Ny subwooferserie: XTZ SUB x.17

Etter 6 år på markedet var serien moden for utskifting, men i følge XTZ har det vært en utfordring å utvikle en etterkommer som virkelig hever lista.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den nye x.17 serien følger tilsynelatende samme grunnleggende designfilosofi som forgjengeren, men under overflaten er det meste nytt. Bassreflekskabinettet er av 25mm MDF med innvendig avstiving, og har fått en litt mer moderne utforming.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Basselementet er et kraftig sådan, hvor både membran, oppheng og magnetsystem er optimalisert med moderne måleinstrumenter. Talespolen er av aluminium og et nytt gummioppheng sikrer lang kontrollert slaglengde. Forsterkeren bruker effektiv klasse D teknikk og leverer 500 Watt RMS.

Tradisjonen tro har XTZ også lagt til rette for å finjustere bassgjengivelsen for ulike rom og preferanser.  Subwooferne bruker to bassrefleksporter med ulik lengde, som kan tettes med portplugger, og kommer dessuten med equalizer, frekvens- og fasejustering.

Den nye subwooferserien er tilgjengelig nå, og det meldes om stor pågang fra importøren. Subwooferne leveres i svart eller hvit matt lakkering, samt svart høyglans.

Priser: 

XTZ SUB 8.17: 3.290 kr

XTZ SUB 10.17: 5.490 kr

XTZ SUB 12.17: 6.490 kr

Importør: Surround.no

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Scroll to Top