Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nye Onkyo-receivere

Onkyos kommende linje surroundreceivere gir nettverkfunksjonalitet ned til 4.000 kroner.

Skrevet av / 20.04.12 - 10:42
Nye Onkyo-receivere

Når Onkyo nå lanserer sin nye linje surroundreceivere, vil de ha nettverkskompatibilitet ned til fire tusen kroner. Dette er veiledende pris, og det er grunn til å tro at markedsprisen på nettverks-innstegsmodellen TX-NR414 vil bli enda lavere.

Felles for alle receiverne helt ned til den billigste TX-SR313 (2.995 kr) er forsterkertrinn med diskrete komponenter, hvor de fleste konkurrentene bruker integrerte kretsløsninger med alt-i-ett-chips for å spare penger.

Inn- og utganger er rikelige, og det loves god brukervennlighet med semigjennomsiktige skjermmenyer hvor videobildet vises igjennom.

USB med Apple-støtte
Alle receivere har Apple-sertifisert USB-inngang i front, som henter det digitale signalet direkte ut av ditt bærbare Apple-produkt, og Onkyo har sin egen algoritme som forsøker å gjenskape det som er tapt i signalet ved komprimering til MP3 osv. Ingen av receiverne er imidlertid AirPlay-sertifisert.

Alle receiverne dekoder selvsagt Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio via HDMI, og de sender 3D-video upåvirket videre til din 3D-kompatible TV.

Receiverne med nettverksfunksjonalitet (TX-NR414 og oppover) har alle direkte Spotify-tilgang, internettradio og strømming av musikk fra nettverksharddisk eller -datamaskin.

Modellene
TX-SR313 er basismodellen med 4 HDMI-innganger, oppgitt til 5 x 100 watt.

TX-NR414 er en nettverksreceiver med 6 HDMI-innganger, en stereo linjeutgang for sone 2 og en oppgitt utgangseffekt på 5 x 130 watt. InstaPrevue med bilde-i-bilde-funksjon gir bedre betjeningskomfort med enklere kildevalg ved at innholdet vises med et lite bilde på TV-skjermen for de aktive kildene. Hybrid-standby gir lavere strømforbruk, gjennomsløyfing til TV og direkte påslag fra Onkyos fjernkontroll-app for iOS og Android.

TX-NR515 er en nettverksreceiver med 8 HDMI-innganger og to -utganger. Oppgitt forsterkereffekt er 7 x 130 watt, og en Dolby Pro Logic IIz dekoder gir mulighet for ekstra høydeinformasjon med to ekstra høyttalere oppunder taket. Receiveren støtter dessuten 4K videooppløsning (4096 x 2160 piksler), som spåes å være fremtidens HD-format over HDMI. Mobile High-Definition Link gir avspilling av film og bilder i full HD (1080p) fra smartmobiler via HDMI-inngangen i front. Det finnes både høyttalerutgang og linjeutgang for sone 2.

TX-NR616 er en THX-sertifisert 7.2-nettverksreceiver med 8 HDMI innganger og to -utganger. Forsterkeren har tretrinns inverterte Darlington-kretser som skal sikre bedre strømkapasitet. Utgangseffekten er oppgitt til 7 x 160 watt. Audyssey DSX og Dolby Pro Logic IIz gir mulighet for ekstra bredde- eller høydeinformasjon med to ekstra høyttalere på sidene eller oppunder taket. TX-NR616 har også videooppskalering til 4 K med QDEO-videochip, InstaPrevue med bilde-i-bilde-funksjon og Mobile High-Definition Link for avspilling av film og bilder i full HD fra smartmobiler. Det er både høyttaler- og linjeutgang for sone 2 samt linjeutgang for sone 3.

Alle receiverne lanseres i disse dager. Dyrere modeller kommer senere i år.

Priser:
TX-SR313 2.995 kr
TX-NR414 3.995 kr
TX-NR515 4.995 kr
TX-NR616 5.995 kr

mono.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top