Search
Generic filters

Nye Onkyo-receivere

Onkyos kommende linje surroundreceivere gir nettverkfunksjonalitet ned til 4.000 kroner.

Når Onkyo nå lanserer sin nye linje surroundreceivere, vil de ha nettverkskompatibilitet ned til fire tusen kroner. Dette er veiledende pris, og det er grunn til å tro at markedsprisen på nettverks-innstegsmodellen TX-NR414 vil bli enda lavere.

Felles for alle receiverne helt ned til den billigste TX-SR313 (2.995 kr) er forsterkertrinn med diskrete komponenter, hvor de fleste konkurrentene bruker integrerte kretsløsninger med alt-i-ett-chips for å spare penger.

Inn- og utganger er rikelige, og det loves god brukervennlighet med semigjennomsiktige skjermmenyer hvor videobildet vises igjennom.

USB med Apple-støtte
Alle receivere har Apple-sertifisert USB-inngang i front, som henter det digitale signalet direkte ut av ditt bærbare Apple-produkt, og Onkyo har sin egen algoritme som forsøker å gjenskape det som er tapt i signalet ved komprimering til MP3 osv. Ingen av receiverne er imidlertid AirPlay-sertifisert.

Alle receiverne dekoder selvsagt Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio via HDMI, og de sender 3D-video upåvirket videre til din 3D-kompatible TV.

Receiverne med nettverksfunksjonalitet (TX-NR414 og oppover) har alle direkte Spotify-tilgang, internettradio og strømming av musikk fra nettverksharddisk eller -datamaskin.

Modellene
TX-SR313 er basismodellen med 4 HDMI-innganger, oppgitt til 5 x 100 watt.

TX-NR414 er en nettverksreceiver med 6 HDMI-innganger, en stereo linjeutgang for sone 2 og en oppgitt utgangseffekt på 5 x 130 watt. InstaPrevue med bilde-i-bilde-funksjon gir bedre betjeningskomfort med enklere kildevalg ved at innholdet vises med et lite bilde på TV-skjermen for de aktive kildene. Hybrid-standby gir lavere strømforbruk, gjennomsløyfing til TV og direkte påslag fra Onkyos fjernkontroll-app for iOS og Android.

TX-NR515 er en nettverksreceiver med 8 HDMI-innganger og to -utganger. Oppgitt forsterkereffekt er 7 x 130 watt, og en Dolby Pro Logic IIz dekoder gir mulighet for ekstra høydeinformasjon med to ekstra høyttalere oppunder taket. Receiveren støtter dessuten 4K videooppløsning (4096 x 2160 piksler), som spåes å være fremtidens HD-format over HDMI. Mobile High-Definition Link gir avspilling av film og bilder i full HD (1080p) fra smartmobiler via HDMI-inngangen i front. Det finnes både høyttalerutgang og linjeutgang for sone 2.

TX-NR616 er en THX-sertifisert 7.2-nettverksreceiver med 8 HDMI innganger og to -utganger. Forsterkeren har tretrinns inverterte Darlington-kretser som skal sikre bedre strømkapasitet. Utgangseffekten er oppgitt til 7 x 160 watt. Audyssey DSX og Dolby Pro Logic IIz gir mulighet for ekstra bredde- eller høydeinformasjon med to ekstra høyttalere på sidene eller oppunder taket. TX-NR616 har også videooppskalering til 4 K med QDEO-videochip, InstaPrevue med bilde-i-bilde-funksjon og Mobile High-Definition Link for avspilling av film og bilder i full HD fra smartmobiler. Det er både høyttaler- og linjeutgang for sone 2 samt linjeutgang for sone 3.

Alle receiverne lanseres i disse dager. Dyrere modeller kommer senere i år.

Priser:
TX-SR313 2.995 kr
TX-NR414 3.995 kr
TX-NR515 4.995 kr
TX-NR616 5.995 kr

mono.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!