Search
Generic filters

Nye HD-projektorer fra BenQ

Bedre bilder rett ut av esken med W2000 og W3000, mens W1110 sikter seg mot budsjettronen.

En rimelig projektor gir et mye større bilde og dermed en enda tøffere kinoopplevelse for pengene enn en TV. Som du for eksempel kan lese i vår test av 3 billige hjemmekinoprojektorer.

Forhåndskalibrert
De nye hjemmekinoprojektorene BenQ W2000 og W3000 er forhåndskalibrert til fargerommet og gammaspesifiseringen i Rec. 709-standarden, som er en internasjonalt anerkjent standard for HDTV. Med andre ord kan vi vente mer korrekte farger rett ut av esken, og dermed komme tettere på den filmopplevelsen som regissøren og etterproduksjons-teamet har tenkt.

Toppmodellen W3000 har av en eller annen grunn ikke fått oppdatert utseende fra tidligere modeller.
Toppmodellen W3000 har av en eller annen grunn ikke fått oppdatert utseende fra tidligere modeller.

Fargehjul
Projektorene er av typen DLP, med et sekssegment fargehjul (RGBRGB) som snurrer rundt med 6 ganger hastighet. Det bør bety en reduksjon av regnbueeffekten som preger DLP-projektorer, hvor alle fargene brytes opp når du beveger synet over kontrastfylte områder på skjermen. Et fenomen ikke alle mennesker er like følsomme for, men som for noen kan bli slitsomt å se på, spesielt over lengre perioder.

For å klare å lage et fargehjul med Rec. 709 fargerommet, har BenQ jobbet med vinkelen på fargehjulet, samt ”coating” av dette. Software-optimalisering har også blitt gjort for å finjustere det hele, i tillegg til at BenQ hevder å ha hatt en ekstra streng kvalitetskontroll av enhetene som forlater fabrikken, for å sørge for at hver eneste W2000 og W3000 leverer perfekt 709-gjengivelse.

W2000 har et helt nytt, mye mykere utseende.
W2000 har et helt nytt, mye mykere utseende.

Kalibreringsmuligheter
Den som likevel ønsker å finkalibrere projektoren kan gjøre dette med innebygd ISFccc-kalibrering, som kalibrerer bildegjengivelsen til nettopp ditt innemiljø.

Funksjoner
BenQ lover bedre lyd fra de innebygde høyttalerne, takket være større kabinett til elementene, i tillegg til en DSP som BenQ kaller CinemaMaster Audio Enhancer. Denne øker bass og diskant, i tillegg til å gi større inntrykk av stereoeffekter.

W3000 har dessuten en Video Enhancer-funksjon som inkluderer bevegelsesinterpolering for jevnere panoreringer (Motion Enhancer), mer intense farger (Color Enhancer), bevegelsesfølsom skarphetsinnstilling (Pixel Enhancer) og fremheving av hudfarger (Flesh Tone Enhancer).

Stillegående vifte
Viften på de nye projektormodellene har fått støynivået sunket fra 32 dB hos forgjengeren W1350 til 27 dB. Det er fint, for vi syntes W1350 støyet i meste laget.

Kontrast
Hva kontrastomfanget gjelder, loves vi vesentlig større forskjell mellom skygger og lys, enn med LCD-projektorer. Dette fordi lysnivået maksimeres i hver enkelt piksel, på den måten slipper man også at det oppstår pikselstøy i bildet. W2000 har en oppgitt kontrast på 15.000:1 og en lysstyrke på 2000 ANSI Lumen, mens W3000 av en eller annen grunn har lavere kontrastverdi på 10.000:1 med 2000 ANSI Lumen lysstyrke. Det kan være flere grunner til dette, og uansett hva som er rett, er tallene lavere enn hva de fleste andre skilter med. Det kan hende BenQ har mer moderate og derfor mer sanne tallverdier, enn de oppblåste tallene til konkurrentene på både 100.000:1 og 300.000:1, som de bare oppnår ved å skru helt av lyset i et knallsvart bilde – og som dermed er ganske virkelighetsfjernt.

Enkelt oppsett
BenQ lover et raskt oppsett, og takket være en ”Big Zoom”-funksjon kan du få et 100 tommers bilde fra bare 2,5 meter. Glimrende for mindre rom, med andre ord. Både W2000 og W3000 har vertikal linsejustering, mens W3000 i tillegg har horisontal vinkling og er derfor enda mer fleksibel med tanke på plassering.

Trådløs HDMI-overføring
Den som ikke er interessert i å trekke en lang bildekabel, skal merke seg at projektorene støtter et trådløst kit som kan kjøpes ved siden av. Med dette kan man strømme ukomprimert 1080p video gjennom luften, også i 3D.

Til 8.990 kroner er W1110 den rimeligste BenQ-projektoren. Likevel har den vertikal linsejustering.
Til 8.990 kroner er W1110 den rimeligste BenQ-projektoren. Likevel har den vertikal linsejustering.

En billigere innstegsmodell
Ønsker du en rimeligere projektor enn W2000 og W3000, tilbyr BenQ W1110. Denne kan alt W2000 og W3000 kan, inkludert vertikal linsejustering, økt lydkvalitet og mulighet for trådløs HDMI-overføring. Det den mangler er Rec. 709 fargegjengivelse og ISF-kalibrering. Den har med sine 2500 ANSI Lumen høyere lysstyrke enn de andre, og har i likhet med W2000 en kontrast på 15.000:1. Den høyere lysstyrken kan muligens gå på bekostning av noe mer bildestøy, det gjenstår å se.

Oppdatert utseende
W2000 og W1000 har begge fått et nytt utseende med myke kurver. Av en eller annen grunn ser W3000 ut som eldre BenQ-modeller.

Priser:
W1110 8.990 kr
W2000 10.990 kr
W3000 15.990 kr

benq.com

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker