TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nye Blu-ray toppmodeller fra Oppo

Akkurat i det høstmørket setter inn lanserer Oppo to nye blu-ray spillere for de ekstra kresne!

forfatter
Publisert 08.10.12 - 01:31

Oppo er kjent for å lage Blu-ray spillere på øverste hylle, og henvender seg til de entusiastene som vil klemme den aller siste dråpen av ytelse ut av Blu-ray samlingen sin. Med sine velbygde spillere – deriblant BDP-95 som Lyd & Bilde har testet med gode skussmål (les testen her) – har Oppo flere ganger tatt innersvingen på flere av de mer ”kjente” merkene der ute. Det er heller ingen hemmelighet at anerkjente produsenter som Cambridge og Electrocompaniet har benyttet seg av samme tekniske plattform som Oppo når de skal bygge sine high-end spillere.

Nå ser to flunkende nye modeller dagens lys:  BDP-103EU og BDP-105EU heter nykommerne, som har mange likhetstrekk med forgjengerne BDP-93/95, men som også byr på et knippe med nye finesser.

4K oppskalering og 4 x HDMI

Den kanskje viktigste forandringen er at Oppo nå har tatt i bruk en ny bildeprosessor fra QDEO som muliggjør 4K oppskalering. Denne funksjonen kan bidra til å løfte bildekvaliteten på eksisterende Blu-ray filmer i kombinasjon med en 4K projektor eller TV.

Det skjer også flere forandringer på tilkoblingssiden. Analoge videoutganger som komponent er nå en saga blott, derimot får begge Oppo-spillerne doble HDMI utganger for tilkobling av eksempelvis TV og projektor samtidig. I tillegg får de to HDMI INNganger som lar deg koble til eksternt utstyr, som TV-mottaker eller spillkonsoll, og dra nytte av QDEO-prosessorens digitale bildekunster.

Den ene HDMI-inngangen sitter montert på fronten av spilleren, og støtter nå den nye MHL (Mobile High-Definition Link) standarden for HD bildeoverføring fra smartmobiler og nettbrett.

Spillerne kommer også med innebygd Youtube-avspiller, men støtter i tillegg også Netflix videoleie med med 1080p video, surroundlyd, 
undertekster og språkvalg.

Toppmodellen BDP-105 får i tillegg noen ekstra finesser som gjør den enda mer attraktiv for de audiofile: I motsetning til forgjengeren BDP-95 kommer den uten vifte og vil derfor trolig være enda mer stillegående. Den får dessuten hodetelefonutgang, samt et knippe digitale innganger, både optisk, koaksiale og usb. Oppo lover dessuten høy analog lydkvalitet takket være ESS Sabre D/A konvertere og balanserte XLR-utganger.

De to nye modellene har forskjellige lanseringstidspunkt. Oppo BDP-103 er klar for salg nå i oktober, mens BDP-105 lanseres først på nyåret. Prisene vil ligge rundt 6.000 for BDP-103 og 12.000 kroner for toppmodellen BDP-105. Vi gleder oss!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde