BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Nye Blu-ray toppmodeller fra Oppo

Akkurat i det høstmørket setter inn lanserer Oppo to nye blu-ray spillere for de ekstra kresne!

Oppo er kjent for å lage Blu-ray spillere på øverste hylle, og henvender seg til de entusiastene som vil klemme den aller siste dråpen av ytelse ut av Blu-ray samlingen sin. Med sine velbygde spillere – deriblant BDP-95 som Lyd & Bilde har testet med gode skussmål (les testen her) – har Oppo flere ganger tatt innersvingen på flere av de mer ”kjente” merkene der ute. Det er heller ingen hemmelighet at anerkjente produsenter som Cambridge og Electrocompaniet har benyttet seg av samme tekniske plattform som Oppo når de skal bygge sine high-end spillere.

Nå ser to flunkende nye modeller dagens lys:  BDP-103EU og BDP-105EU heter nykommerne, som har mange likhetstrekk med forgjengerne BDP-93/95, men som også byr på et knippe med nye finesser.

4K oppskalering og 4 x HDMI

Den kanskje viktigste forandringen er at Oppo nå har tatt i bruk en ny bildeprosessor fra QDEO som muliggjør 4K oppskalering. Denne funksjonen kan bidra til å løfte bildekvaliteten på eksisterende Blu-ray filmer i kombinasjon med en 4K projektor eller TV.

Det skjer også flere forandringer på tilkoblingssiden. Analoge videoutganger som komponent er nå en saga blott, derimot får begge Oppo-spillerne doble HDMI utganger for tilkobling av eksempelvis TV og projektor samtidig. I tillegg får de to HDMI INNganger som lar deg koble til eksternt utstyr, som TV-mottaker eller spillkonsoll, og dra nytte av QDEO-prosessorens digitale bildekunster.

Den ene HDMI-inngangen sitter montert på fronten av spilleren, og støtter nå den nye MHL (Mobile High-Definition Link) standarden for HD bildeoverføring fra smartmobiler og nettbrett.

Spillerne kommer også med innebygd Youtube-avspiller, men støtter i tillegg også Netflix videoleie med med 1080p video, surroundlyd, 
undertekster og språkvalg.

Toppmodellen BDP-105 får i tillegg noen ekstra finesser som gjør den enda mer attraktiv for de audiofile: I motsetning til forgjengeren BDP-95 kommer den uten vifte og vil derfor trolig være enda mer stillegående. Den får dessuten hodetelefonutgang, samt et knippe digitale innganger, både optisk, koaksiale og usb. Oppo lover dessuten høy analog lydkvalitet takket være ESS Sabre D/A konvertere og balanserte XLR-utganger.

De to nye modellene har forskjellige lanseringstidspunkt. Oppo BDP-103 er klar for salg nå i oktober, mens BDP-105 lanseres først på nyåret. Prisene vil ligge rundt 6.000 for BDP-103 og 12.000 kroner for toppmodellen BDP-105. Vi gleder oss!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!