Search
Generic filters

Nye Blu-ray spillere fra Sony

Sonys nye generasjon av Blu-ray spillere kommer også med flere apper, og lover bedre bildekvalitet fra videostrømming over nettet.

Sony sto etter vår mening for noen av de beste Blu-ray spillerne i 2013, og vi satte toppmodellen BDP-S790 på vår liste over anbefalte produkter. Nå er det imidlertid nytt år og tid for ferske, oppdaterte modeller.

Blu-ray platene er fortsatt det mest effektive mediet når du vil se høyoppløst film med best mulig lyd- og bildekvalitet. Men en god Blu-ray spiller må kunne gjøre mer enn bare å spinne plater, og det har Sony tatt konsekvensen av på 2014-modellene.

Sony_BDP-S5200_front

Foruten å kunne spille av BD/DVD/CD kommer alle de 4 nye spillerne BDP-S6200/5200/4200/3200 lastet med smartportalen Sony Entertainment Network, hvor populære apps som Netflix finnes tilgjengelig for nedlasting. De nye modellene får også bredere støtte for andre videokodeker, deriblant det utbredte filformatet MKV som gjør det enklere å spille av video fra en nettverksharddisk.

4K oppskalering og Dual Core
Den dyreste av de fire, BDP-S6200 blir trolig den mest interessante for kresne Lyd & Bilde entusiaster: Denne får en kraftig Dual Core prosessor som gjør smartopplevelsen enda raskere og mer sømløs. I tillegg til 4K oppskalering av Blu-ray filmer lover den dessuten økt bildekvalitet fra streaming videoinnhold gjennom bildeforbedringen IP Noise Reduction Pro.

Sony BDP-S6200 og lillebroren BDP-S5200 støtter også skjermspeilings-funksjonen Miracast, hvor du kan få mobilinnhold fra Androd mobiler (deriblant Sonys egne Xperia modeller) direkte opp på TV-skjermen.

De som er heldige eiere av en Sony TV med Triluminos bildepanel, får også gleden av en bredere fargepalett (x.v Color) om de velger BDP-S6200. De ekstra fargenyansene er imidlertid bare tilgjengelig på Sonys begrensede utvalg av ”Mastered in 4K” Blu-ray titler.

BDP-S7200: Ny toppmodell
Flaggskipet BDP-S7200 ble ikke vist på CES-messen, men er allerede lansert i Japan, og vi har akkurat fått vite at denne også kommer til Europa i løpet av året. Dette vil være den reelle arvtageren til BDP-S790, med en mer påkostet lyddel som blant annet kan spille av SA-CDer samt spille av DSD og FLAC filer over et nettverk.

De nye Sony-spillerne er allerede kommet for salg i USA, og rulles ut på det europeiske markedet i løpet av mars/april, med unntak av BDP-S7200 som kommer til sommeren.

Priser:
BDPS1200: 700 kr
BDPS4200: 900 kr
BDPS5200: 1100 kr
BDPS6200: 1800 kr
BDPS7200: ca 3000 kr

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.