Nye Blu-ray spillere fra Sony

Sonys nye generasjon av Blu-ray spillere kommer også med flere apper, og lover bedre bildekvalitet fra videostrømming over nettet.
Annonse
Annonse
forfatter

Sony sto etter vår mening for noen av de beste Blu-ray spillerne i 2013, og vi satte toppmodellen BDP-S790 på vår liste over anbefalte produkter. Nå er det imidlertid nytt år og tid for ferske, oppdaterte modeller.

Blu-ray platene er fortsatt det mest effektive mediet når du vil se høyoppløst film med best mulig lyd- og bildekvalitet. Men en god Blu-ray spiller må kunne gjøre mer enn bare å spinne plater, og det har Sony tatt konsekvensen av på 2014-modellene.

Sony_BDP-S5200_front

Foruten å kunne spille av BD/DVD/CD kommer alle de 4 nye spillerne BDP-S6200/5200/4200/3200 lastet med smartportalen Sony Entertainment Network, hvor populære apps som Netflix finnes tilgjengelig for nedlasting. De nye modellene får også bredere støtte for andre videokodeker, deriblant det utbredte filformatet MKV som gjør det enklere å spille av video fra en nettverksharddisk.

4K oppskalering og Dual Core
Den dyreste av de fire, BDP-S6200 blir trolig den mest interessante for kresne Lyd & Bilde entusiaster: Denne får en kraftig Dual Core prosessor som gjør smartopplevelsen enda raskere og mer sømløs. I tillegg til 4K oppskalering av Blu-ray filmer lover den dessuten økt bildekvalitet fra streaming videoinnhold gjennom bildeforbedringen IP Noise Reduction Pro.

Sony BDP-S6200 og lillebroren BDP-S5200 støtter også skjermspeilings-funksjonen Miracast, hvor du kan få mobilinnhold fra Androd mobiler (deriblant Sonys egne Xperia modeller) direkte opp på TV-skjermen.

De som er heldige eiere av en Sony TV med Triluminos bildepanel, får også gleden av en bredere fargepalett (x.v Color) om de velger BDP-S6200. De ekstra fargenyansene er imidlertid bare tilgjengelig på Sonys begrensede utvalg av ”Mastered in 4K” Blu-ray titler.

BDP-S7200: Ny toppmodell
Flaggskipet BDP-S7200 ble ikke vist på CES-messen, men er allerede lansert i Japan, og vi har akkurat fått vite at denne også kommer til Europa i løpet av året. Dette vil være den reelle arvtageren til BDP-S790, med en mer påkostet lyddel som blant annet kan spille av SA-CDer samt spille av DSD og FLAC filer over et nettverk.

De nye Sony-spillerne er allerede kommet for salg i USA, og rulles ut på det europeiske markedet i løpet av mars/april, med unntak av BDP-S7200 som kommer til sommeren.

Priser:
BDPS1200: 700 kr
BDPS4200: 900 kr
BDPS5200: 1100 kr
BDPS6200: 1800 kr
BDPS7200: ca 3000 kr

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.