Nye Blu-ray spillere fra Sony

Sonys nye generasjon av Blu-ray spillere kommer også med flere apper, og lover bedre bildekvalitet fra videostrømming over nettet.
Annonse
Annonse
forfatter

Sony sto etter vår mening for noen av de beste Blu-ray spillerne i 2013, og vi satte toppmodellen BDP-S790 på vår liste over anbefalte produkter. Nå er det imidlertid nytt år og tid for ferske, oppdaterte modeller.

Blu-ray platene er fortsatt det mest effektive mediet når du vil se høyoppløst film med best mulig lyd- og bildekvalitet. Men en god Blu-ray spiller må kunne gjøre mer enn bare å spinne plater, og det har Sony tatt konsekvensen av på 2014-modellene.

Sony_BDP-S5200_front

Foruten å kunne spille av BD/DVD/CD kommer alle de 4 nye spillerne BDP-S6200/5200/4200/3200 lastet med smartportalen Sony Entertainment Network, hvor populære apps som Netflix finnes tilgjengelig for nedlasting. De nye modellene får også bredere støtte for andre videokodeker, deriblant det utbredte filformatet MKV som gjør det enklere å spille av video fra en nettverksharddisk.

4K oppskalering og Dual Core
Den dyreste av de fire, BDP-S6200 blir trolig den mest interessante for kresne Lyd & Bilde entusiaster: Denne får en kraftig Dual Core prosessor som gjør smartopplevelsen enda raskere og mer sømløs. I tillegg til 4K oppskalering av Blu-ray filmer lover den dessuten økt bildekvalitet fra streaming videoinnhold gjennom bildeforbedringen IP Noise Reduction Pro.

Annonse

Sony BDP-S6200 og lillebroren BDP-S5200 støtter også skjermspeilings-funksjonen Miracast, hvor du kan få mobilinnhold fra Androd mobiler (deriblant Sonys egne Xperia modeller) direkte opp på TV-skjermen.

De som er heldige eiere av en Sony TV med Triluminos bildepanel, får også gleden av en bredere fargepalett (x.v Color) om de velger BDP-S6200. De ekstra fargenyansene er imidlertid bare tilgjengelig på Sonys begrensede utvalg av ”Mastered in 4K” Blu-ray titler.

BDP-S7200: Ny toppmodell
Flaggskipet BDP-S7200 ble ikke vist på CES-messen, men er allerede lansert i Japan, og vi har akkurat fått vite at denne også kommer til Europa i løpet av året. Dette vil være den reelle arvtageren til BDP-S790, med en mer påkostet lyddel som blant annet kan spille av SA-CDer samt spille av DSD og FLAC filer over et nettverk.

De nye Sony-spillerne er allerede kommet for salg i USA, og rulles ut på det europeiske markedet i løpet av mars/april, med unntak av BDP-S7200 som kommer til sommeren.

Priser:
BDPS1200: 700 kr
BDPS4200: 900 kr
BDPS5200: 1100 kr
BDPS6200: 1800 kr
BDPS7200: ca 3000 kr

Annonse

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.