IFA 2011:

LG lanserer tre nye 3D datamonitorer basert på Cinema 3D-teknologien med polariserende briller.
forfatter

Med de nye monitorene DM50D, DM80D og D42P hevder LG at forstyrrende flimmer og skyggeeffekter ved 3D-bruk skal være eliminert.

Monitorene er basert på Cinema 3D-teknikken som vi kjenner fra LGs TV-skjermer. Den polariserende 3D-teknologien FPR (Film Patterned Retarder) skal gi gir en mer behagelig 3D-opplevelse fra PC, spillkonsoll, TV-signal eller Blu-ray-spiller.

– Med våre nye 3D-monitorer tar vi et skritt videre i utviklingen og gir brukerne en bedre opplevelse enn noensinne tidligere. Nå finnes det endelig en 3D-skjerm for alle behov, uansett om du vil se på bilder, spille spill, se på TV eller se på film, sier Kristoffer Ejebro, nordisk produktspesialist for IT-produkter på LG Electronics.

Bruk skjermen som en TV

Modellene DM50D og DM80D har mange bruksområder takket være innebygde høyttalere og digital-TV-mottaker. DTV-mottakeren støtter DVB-T, DVB-C og mpeg4, noe som gjør at man ikke trenger en separat digital-tv-boks for å se på TV i HD-kvalitet. Med USB Quick View HD Play kan også ulike mediefiler spilles av direkte på monitoren via f.eks. en USB-minnepinne, en mobiltelefon eller en ekstern harddisk, uten at man trenger å bruke en PC.

Modellen D42P er en rendyrket skjerm uten digital TV-mottaker og høyttalere, men med den samme uslåelige 3D-opplevelsen. Takket være ny teknologi er D42P mye mer energibesparende enn tradisjonelle skjermer. Energiforbruket kan reduseres med opptil 40 prosent.

Behagelige 3D-briller

De tilhørende 3D-brillene er av samme type som de som brukes på kino. De er behagelige, lette og uten batterier, noe som gjør at de ikke trenger å lades. I tillegg er brillene fullt kompatible med LGs øvrige Cinema 3D-produkter.

Samtlige nye modeller har full HD-oppløsning og er utstyrt med HDMI 1.4-inngang, noe som gjør at skjermen kan kobles sammen med en ekstern PC, Blu-ray-spiller eller konsoll og vise innhold i 3D.

Spesifikasjoner:

DM50D/DM80D

  • Størrelser: 23 tommer (DM50D), 27 tommer (DM80D)
  • Cinema 3D med Film Patterned Retarder (FPR)
  • Premium LED-skjerm
  • HDMI 1,4
  • USB Quick View HD Play
  • Digital TV-mottaker (DVB-T, DVB-C, mpeg4)
  • 2D- til 3D-konvertering

D42P

  • Størrelser: 23 og 25 tommer
  • Cinema 3D med Film Patterned Retarder (FPR)
  • Premium LED-skjerm
  • HDMI 1.4
  • Super Energy Saving
  • 2D- til 3D-konvertering

Pris og tilgjengelighet

DM50D er tilgjengelig nå til en veil. pris kr 2 990.
DM80D forventes å være tilgjengelig i oktober, pris meddeles senere.

D42P-serien er tilgjengelig nå til en veil. pris fra kr 2 190.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.