Ny kraftkar fra Onkyo

Onkyos nye toppreceiver TX-NR5009 er nå på plass i butikkhyllene.
Annonse
Annonse
forfatter

TX-NR5009 er den største receiver-modellen fra Onkyo, og her spares det ikke på kruttet fra japanernes side. En kraftig ringkjernetransformator sørger for kraftleveransene, som er oppgitt til 220 watt i hver av de 9 kanalene. Disse kan enten drive et 9.1 oppsett inkludert ekstra bak, høyde- og bredde kanaler, eller du kan bruke de ekstra forsterkerne til å bi-ampe front, senter og/eller bakhøyttalerne i et 5.1/7.1 system. Lyddelen bruker en 192 kHz/32 Bit audio DAC i samtlige kanaler.

Onkyo har ikke ligget på latsiden når det gjelder videodelen heller. Her brukes den høyt spesifiserte Vida-prosessoren fra HQV til å  sikre optimal bildekvalitet fra alle videokilder du kobler til receiveren. Den har dessuten egen ISF- fargekalibrering som lar deg finjustere bildeparametrene for hver inngang. Dette kan ha fordeler i de tilfellene man har mange videokilder, men kun en ledning til skjermen eller projektoren – eller hvis skjermen din mangler mulighet for fargekalibrering.

Receiveren er THX-godkjent for større rom med ”THX Ultra2 Plus”, og har selvfølgelig de høyoppløste lydformatene DTS-HD Master Audio og Dolby TrueHD ombord. Den har også det nye DTS NEO:X™-formatet som omgjør 5.1- til 9.1-kanalslyd. Blant andre finesser har TX-NR5009 som andre Onkyo-modeller tilgang til Spotify via nettverksinngangen (krever Premium abonnement).

Veiledende pris: 24.995 kr

http://www.eu.onkyo.com/en/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?