Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ny kraftkar fra Onkyo

Onkyos nye toppreceiver TX-NR5009 er nå på plass i butikkhyllene.

Skrevet av / 14.11.11 - 12:51
Ny kraftkar fra Onkyo

TX-NR5009 er den største receiver-modellen fra Onkyo, og her spares det ikke på kruttet fra japanernes side. En kraftig ringkjernetransformator sørger for kraftleveransene, som er oppgitt til 220 watt i hver av de 9 kanalene. Disse kan enten drive et 9.1 oppsett inkludert ekstra bak, høyde- og bredde kanaler, eller du kan bruke de ekstra forsterkerne til å bi-ampe front, senter og/eller bakhøyttalerne i et 5.1/7.1 system. Lyddelen bruker en 192 kHz/32 Bit audio DAC i samtlige kanaler.

Onkyo har ikke ligget på latsiden når det gjelder videodelen heller. Her brukes den høyt spesifiserte Vida-prosessoren fra HQV til å  sikre optimal bildekvalitet fra alle videokilder du kobler til receiveren. Den har dessuten egen ISF- fargekalibrering som lar deg finjustere bildeparametrene for hver inngang. Dette kan ha fordeler i de tilfellene man har mange videokilder, men kun en ledning til skjermen eller projektoren – eller hvis skjermen din mangler mulighet for fargekalibrering.

Receiveren er THX-godkjent for større rom med ”THX Ultra2 Plus”, og har selvfølgelig de høyoppløste lydformatene DTS-HD Master Audio og Dolby TrueHD ombord. Den har også det nye DTS NEO:X™-formatet som omgjør 5.1- til 9.1-kanalslyd. Blant andre finesser har TX-NR5009 som andre Onkyo-modeller tilgang til Spotify via nettverksinngangen (krever Premium abonnement).

Veiledende pris: 24.995 kr

http://www.eu.onkyo.com/en/

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top