Nå kommer Denons nye receivere

Først ut er innstegsmodellene AVR-X1100W og AVR-X2100W, begge med Wi-Fi, Bluetooth og HDMI 2.0.

De to nye, rimelige receiverne har begge 7 forsterkerkanaler og Audyssey lydprosessering. Velg om de ekstra to høyttalerne skal brukes til høydekanaler eller som utvidete bakhøyttalere.

Med de nye receiverne lover Denon oss at lyden er “kraftfull, kontrollert og fullt av subtile detaljer”. I tillegg får vi flere tilkoblingsmuligheter enn vi er vant til fra Denon.

AVR-X1100W
Selv den rimeligste AVR-X1100W har både trådløs Wi-Fi og Bluetooth-tilkobling. Koble den enkelt til hjemmenettverket og få tilgang til all din musikk trådløst. Strøm fra Apple-enheter via AirPlay, eller bla gjennom hele musikkbiblioteket på din PC eller nettverksharddisk via DLNA. Enda mer praktisk er Spotify Connect, som gjør at du bare kan fiske frem Spotify på din mobil eller nettbrett og spille av lyden problemfritt via receiveren. Internettradio er også på plass, så til helsike med FM-nettet som stenges i 2017 (eller 2019). Her får du nemlig mange tusen radiostasjoner for dine føtter.

Receiveren, som er oppgitt til å levere 7 x 145 watt, styres med fjernkontrollen, eller du kan laste ned Denons styringsapp til smartmobilen (iOS og Android).

Brukervennlighet
Denon lover forbedret brukervennlighet gjennom sitt helt nye grafiske brukergrensesnitt, som skal gjøre det enkelt selv for nybegynnere å få det meste ut av receiveren.

Videosignaler
Blant de totalt 6 HDMI-inngangene støtter de to merket Blu-ray og Game oppløsninger helt opp til 4K Ultra HD 50/60 Hz, takket være HDMI 2.0. Full fargedybde støttes (4:4:4), og 3D-innhold har blitt en selvfølge hos alle receivere på markedet – inkludert Denons.

AVR-X2100W
Storebroren har litt høyere forsterkereffekt, 7 x 150 watt, og Denon lover oss at denne gjenskaper en kraftigere kinolyd fra film og mer oppløst lyd fra musikk.

8 HDMI-utganger og 2 -innganger åpner for flere kilder, og hva støtte for 4K Ultra HD angår, kan AVR-X2100W i tillegg skalere opp vanlige HD-signaler til denne oppløsningen. Som sin lillebror håndterer den 4K Ultra HD i 50/60 Hz, og så vidt vi kan skjønne gjør den dette på alle HDMI-inngangene.

Strømsparermodus
Alle nye receivere har såkalt økomodus, som gjør at man kan spare strøm, og du kan til og med se hvor mye strøm du sparer til enhver tid. Automatisk økomodus bytter automatisk mellom normalmodus og økomodus, ut ifra lydnivået du har valgt.

Audyssey
Audyssey Dynamic Volume justerer lydnivået i sanntid, for å gi en fetere opplevelse ved begrenset lydtrykk. Audyssey Dynamic EQ drar opp bakkanalene ved lave lydnivåer for å gi en mer engasjerende surroundeffekt. Audyssey MultEQ XT kalibrerer høyttalerne og subwooferen automatisk til rommet.

Både AVR-X2100W og AVR-X1100W kommer i svart farge, og lanseres i juni til henholdsvis 3.998 og 4.998 kroner.

hifiklubben.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.