Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nå er det trygt å kjøpe Blu-ray

Feiden med HD DVD-formatet er for lengst over. Nå er det for alvor duket for Blu-ray. For filmbransjen har økt takten av filmutgivelser på Blu-ray-formatet, uvalget av spillere har økt betraktelig, og både filmer og spillere er blitt mye rimeligere.

Skrevet av / 09.01.09 - 18:49
Nå er det trygt å kjøpe Blu-ray

Alt peker i riktig retning for Blu-ray. Derfor spår vi at 2009 blir det store året for Blu-ray, og skal man kjøpe én julegave i år – til seg selv, andre eller familien, kan det godt bli en Blu-ray-spiller.

I denne utgaven av Lyd & Bilde finner du årets siste test av Blu-ray-spillere. De åtte spillerne vi tester denne  gangen, viser at barnesykdommene er borte, bildekvaliteten er fremdeles fantastisk, og prisene starter under 2.000 kroner for den billigste spilleren.For mange er en BD-spiller – som de kalles – den eneste muligheten til å se ekte HD på en moderne HD-skjerm.

Dersom man ikke har Playstation 3 da, som har innebygget Blu-ray-spiller. Dagens utgave av BD-spilleren er raskere både til å starte opp og starte avspilling enn forrige generasjon. Med BD-Live kan man ta del i interaktive funksjoner og se ekstramateriale som ikke er tilgjengelig på vanlig DVD.

En BD-spiller gir deg også bedre bildekvalitet fra vanlig DVD, fordi den skalerer DVD-formatet til HD, som gir skarpere bilde på flatskjermen din.

En lite kjent bonus med Blu-ray, er mye bedre surroundlyd enn vi er vant til fra DVD-formatet. Her snakker vi om HD-lyd, som vi også tester i form av fire HD-receivere i denne utgaven.

Man får nesten i pose og sekk med en BD-spiller. Mye bedre bilde- og lydkvalitet, og flere funksjoner på de spillerne som har BD-Live innebygget, gjør det endelig trygt å kjøpe en Blu-ray-spiller. Bedre og billigere enn nå, har de aldri vært.

Her hjemme har NextGenTel og Altibox tilbud leiefilm over internett eller nett, såkalt Video On Demand, nå er kabel-tv-leverandørene klare med klikkefilm. Norges største kabel-tv-aktør, GET, lanserer klikkefilm for kundene som har HD-mottakere.

Da kan man leie film fra 9 kroner i 24 timer om gangen, og de har også et lite utvalg av HD-filmer tilgjengelig. Klikkefilm som dette populært kalles, er et tilbud vi ønsker velkommen, men det forutsetter at kvaliteten og utvalget står i forhold til prisen.

Klikkfilm kommer for fullt

Klikkefilm kan ikke ligge langt etter filmutgivelsene i nærmeste videokiosk, og bør heller ikke koste like mye eller mer. Tross alt distribueres filmene ”gratis” i kabelnettet, uten at verken kostbar transport eller innpakning er involvert. Ellers tviler vi på om klikkefilm vil vokse seg så stort at den både kundene og  den konservative filmbransjen gidder bry seg, når bransjen tross alt tjener sine penger i et godt etablert kino- og videomarket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

Dolby Atmos - uten Atmos-høyttalere

0
Scroll to Top