Muskelbunter fra Arcam

Arcam oppgraderer porteføljen med helt nye Atmos-receivere - samt en helt ny stereoreceiver.
forfatter

Tradisjonsrike Arcam leverer noen av markedets mest vellydende «value for money» produkter. Deres surroundreceivere har lydmessig ligget helt i tet, men når det kommer til tekniske finesser, romkorreksjon og det å ha «HDMI versjon X.X» ombord, har den engelske produsenten av og til blitt akterutseilt i konkurranse med ressurssterke japanske produsenter som Onkyo og Yamaha.

Det loves nå å bli orden på med Arcams nye generasjon receivere. De nye modellene heter AVR850, AVR550 og SR250.

Velutstyrte
Toppmodellen AVR850 har Arcams spesielle forsterkertrinn med «Klasse G» teknikk for høy effekt og lav forvrengning. Den noe AVR550 har en noe enklere, mer tradisjonell forsterkerdel, men deler ellers samme tekniske plattform. Det innebærer støtte for både DTS-X og Dolby Atmos i 5.1.2 konfigurasjon med to høydekanaler. En komplett 7.1.4 konfigurasjon er også mulig via separat effektforsterker. De nye Arcam-receiverne får dessuten avansert romkorreksjon hentet fra ingen ringere enn svenske Dirac.

SR250 – avansert stereo receiver
Sist men ikke minst har vi SR250 som faktisk bare har to kanaler – en rendyrket stereoreceiver altså – men til gjengjeld har den full funksjonalitet på lik linje med surround-storebrødrene i form av HDMI-innganger, full lydformatstøtte og audio/video svitsjing, romkorreksjon, og høyttaler avstandsjustering. Inneebygd UPNP/DLNA nettverksspiller og Spotify Connect musikkstreaming er også på plass.

Veiledende priser:
AVR850 – 52.995 kr
AVR550 – 31.995 kr
SR250 – 33.995 kr

arcam.co.uk/home-cinema-systems.htm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.