Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

miniDSP Flex HT: Perfeksjoner hjemmekinoen

miniDSP lager små, kule prosessorer med romkorreksjon. Med Flex HT får du åtte kanaler med romtilpasset lyd.

Skrevet av / 25.03.23 - 09:00
miniDSP Flex HT: Perfeksjoner hjemmekinoen

Flex HT er miniDSPs første multikanalprosessor i lommeformat med HDMI og lydretur (ARC/eARC). Her får du DSP-prosessering for åtte kanaler, som skjer med lineær PCM over USB Audio eller HDMI eARC. Eventuelt kan du også prosessere et rent stereosignal via SPDIF koaksial og TOSLINK optisk kabel.

miniDSP Flex HT har avansert basshåndtering (bass management), parametrisk EQ, delefilter, avansert filterprogrammering som miniDSP kaller biquad, og det finnes dessuten justering for forsinkelse og innbyrdes lydnivå (gain) mellom kanalene.

Les også L&B Techcast episode 6 I denne episoden har vi med ekspert Bjørn Erik Forberg for å snakke om romkorreksjon og aktive/passive høyttalere.

Multikanals Dirac Live

miniDSP Flex HT kan har oppgraderbar programvare, fullfrekvens multikanals Dirac Live, som vi kan skrive under på at er blant de beste romkorreksjonssystemene på markedet akkurat nå.

miniDSP lover at de åtte analoge RCA-utgangene har veldig lavt støynivå og ditto forvrengning. Du får kontroll over hele AV-systemet fra TV-fjernkontrollen takket være CEC over HDMI, slik at det skal være enkelt å integrere prosessoren i oppsettet.

miniDSP Flex HT rear- scaled
Foto: miniDSP

Ikke bitstream

Vær oppmerksom på at Flex HT ikke støtter bitstream-formater som Dolby og DTS. Den tilkoblede HDMI-enheten må derfor kunne sende ut lienær PCM (LPCM) for multikanalsstøtte over HDMI. Dette gjelder også for immersive-formater som Dolby Atmos. Hvis du har en kilde som kan transkode Dolby Atmos til PCM, kan du i teorien få 5.1.2 3D-lyd ut av Flex HT.

Journalisten vet dessverre ikke om noen produkter som kan dette, men kanskje leserne kan hjelpe oss her? Skriv gjerne i kommentarfeltet!

WISA-støtte

Sist men ikke minst er Flex HT miniDSPs første produkt som inkluderer trådløs WiSA-støtte. Forkortelsen står for Wireless Speaker and Audio Association, og er spesielt designet for lavforsinkelses multikanals lyd. WiSA-sernderen er bygget inn i selve Flex HT-enheten, og kan overføre alle åtte utgangskanaler til WiSA-kompatible trådløse høyttalere og subwoofere.

miniDSP Flex HT 2- scaled
Foto: miniDSP

miniDSP Flex HT – tilgjengelighet og pris

Prosessoren kommer i andre kvartal. Prisen vet vi ikke ennå, men Flex Eight som også har åttekanals prosessering men uten HDMI, koster 600 dollar. Vi regner med at Flex HT vil bli noe dyrere, og blir ikke overrasket om den vil bikke 10.000 kroner her hjemme.

NB! For å gjøre romkalibrering trenger du i tillegg en målemikrofon, som UMIK-1.

Mer info: minidsp.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Her er årets nye hjemmekino-produkter fra Sony

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Scroll to Top