TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

McIntosh XCS1.5K

Senterhøyttalere er ikke som denne.

forfatter
Publisert 15.09.22 - 09:00

Jeg ga opp å telle da jeg passerte 30, og åpnet i stedet pressemeldingen som kunne fortelle om 43 (!) høyttalerelementer. Det er oppsiktsvekkende i en hver høyttaler. I en senterhøyttaler må det være en rekord vi neppe ser noen slå med det første.

McIntosh nye senterhøyttlaler – XCS1.5K – er et beist av en senterhøyttaler. Det er langt fra deres første, men definitivt den aller heftigste. Hele 1500 w effekt skal den tåle. Sammen med et par gulvstående XRT2.1K eller XRT1.1K foran og bak, burde det bli et ekstremt tøft hjemmekinoanlegg ut av det.

XCS1.5K Low Angle
XCS1.5K

De 43 høyttalerelementene er fordelt på 25 stykker 3/4-tommer diskantelementer, 14 2,5-tommers mellomtoner som vist på bildet over, og bak ‘broen’ de 39 elementene er plassert på, sitter det fire 8-tommers (20 cm) basselementer.

Sa noen heftig?

Høyttaleren er utstyrt med tre solide kabelterminaler bak, som tillater tri-wiring, kabinettet kan vippes i fem ulike vinkler, sånn at lyden treffer lytteposisjonen bedre.

XCS1.5K Back Angle
XCS1.5K bak

Kabinettet på XCS1.5K er lakkert med sju lag sort høyglans lakk, og den leveres med stoffgrill som dekker broen foran med mellomtone, og diskantelementene.

Hvis man virkelig virkelig ønsker seg en XCS1.5K til hjemmekinoen, må man vente til oktober og knuse sparegrisen. Prisen er like heftig som høyttaleren, 40.000 US Dollar, blir rundt regnet en halv million med mva inkludert.

XCS1.5K Tilt Mechanism
XCS1.5K Tilt Mechanism

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde