Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

McIntosh XCS1.5K

Senterhøyttalere er ikke som denne.

Skrevet av / 15.09.22 - 09:00
McIntosh XCS1.5K

Jeg ga opp å telle da jeg passerte 30, og åpnet i stedet pressemeldingen som kunne fortelle om 43 (!) høyttalerelementer. Det er oppsiktsvekkende i en hver høyttaler. I en senterhøyttaler må det være en rekord vi neppe ser noen slå med det første.

McIntosh nye senterhøyttlaler – XCS1.5K – er et beist av en senterhøyttaler. Det er langt fra deres første, men definitivt den aller heftigste. Hele 1500 w effekt skal den tåle. Sammen med et par gulvstående XRT2.1K eller XRT1.1K foran og bak, burde det bli et ekstremt tøft hjemmekinoanlegg ut av det.

XCS1.5K Low Angle
XCS1.5K

De 43 høyttalerelementene er fordelt på 25 stykker 3/4-tommer diskantelementer, 14 2,5-tommers mellomtoner som vist på bildet over, og bak ‘broen’ de 39 elementene er plassert på, sitter det fire 8-tommers (20 cm) basselementer.

Sa noen heftig?

Høyttaleren er utstyrt med tre solide kabelterminaler bak, som tillater tri-wiring, kabinettet kan vippes i fem ulike vinkler, sånn at lyden treffer lytteposisjonen bedre.

XCS1.5K Back Angle
XCS1.5K bak

Kabinettet på XCS1.5K er lakkert med sju lag sort høyglans lakk, og den leveres med stoffgrill som dekker broen foran med mellomtone, og diskantelementene.

Hvis man virkelig virkelig ønsker seg en XCS1.5K til hjemmekinoen, må man vente til oktober og knuse sparegrisen. Prisen er like heftig som høyttaleren, 40.000 US Dollar, blir rundt regnet en halv million med mva inkludert.

XCS1.5K Tilt Mechanism
XCS1.5K Tilt Mechanism

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top