TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh XCS1.5K

Senterhøyttalere er ikke som denne.

forfatter
Publisert 15.09.22 - 09:00

Jeg ga opp å telle da jeg passerte 30, og åpnet i stedet pressemeldingen som kunne fortelle om 43 (!) høyttalerelementer. Det er oppsiktsvekkende i en hver høyttaler. I en senterhøyttaler må det være en rekord vi neppe ser noen slå med det første.

McIntosh nye senterhøyttlaler – XCS1.5K – er et beist av en senterhøyttaler. Det er langt fra deres første, men definitivt den aller heftigste. Hele 1500 w effekt skal den tåle. Sammen med et par gulvstående XRT2.1K eller XRT1.1K foran og bak, burde det bli et ekstremt tøft hjemmekinoanlegg ut av det.

XCS1.5K Low Angle
XCS1.5K

De 43 høyttalerelementene er fordelt på 25 stykker 3/4-tommer diskantelementer, 14 2,5-tommers mellomtoner som vist på bildet over, og bak ‘broen’ de 39 elementene er plassert på, sitter det fire 8-tommers (20 cm) basselementer.

Sa noen heftig?

Høyttaleren er utstyrt med tre solide kabelterminaler bak, som tillater tri-wiring, kabinettet kan vippes i fem ulike vinkler, sånn at lyden treffer lytteposisjonen bedre.

XCS1.5K Back Angle
XCS1.5K bak

Kabinettet på XCS1.5K er lakkert med sju lag sort høyglans lakk, og den leveres med stoffgrill som dekker broen foran med mellomtone, og diskantelementene.

Hvis man virkelig virkelig ønsker seg en XCS1.5K til hjemmekinoen, må man vente til oktober og knuse sparegrisen. Prisen er like heftig som høyttaleren, 40.000 US Dollar, blir rundt regnet en halv million med mva inkludert.

XCS1.5K Tilt Mechanism
XCS1.5K Tilt Mechanism

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Skremmende realistisk kinobilde Sony tar laserkino til nye høyder, med en high-end-projektor som får kjeven til å falle i gulvet.
lbpluss
Nakamichi vekker dragen til live Lydplanken har til sammen 21 kanaler og Dolby Atmos surround.
lbpluss
Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!
lbpluss
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
lbpluss
Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!
Følg Lyd & Bilde