Nyhet

McIntosh XCS1.5K

Senterhøyttalere er ikke som denne.

Skrevet av / 15.09.22 - 09:00
McIntosh XCS1.5K

Jeg ga opp å telle da jeg passerte 30, og åpnet i stedet pressemeldingen som kunne fortelle om 43 (!) høyttalerelementer. Det er oppsiktsvekkende i en hver høyttaler. I en senterhøyttaler må det være en rekord vi neppe ser noen slå med det første.

McIntosh nye senterhøyttlaler – XCS1.5K – er et beist av en senterhøyttaler. Det er langt fra deres første, men definitivt den aller heftigste. Hele 1500 w effekt skal den tåle. Sammen med et par gulvstående XRT2.1K eller XRT1.1K foran og bak, burde det bli et ekstremt tøft hjemmekinoanlegg ut av det.

XCS1.5K Low Angle
XCS1.5K

De 43 høyttalerelementene er fordelt på 25 stykker 3/4-tommer diskantelementer, 14 2,5-tommers mellomtoner som vist på bildet over, og bak ‘broen’ de 39 elementene er plassert på, sitter det fire 8-tommers (20 cm) basselementer.

Sa noen heftig?

Høyttaleren er utstyrt med tre solide kabelterminaler bak, som tillater tri-wiring, kabinettet kan vippes i fem ulike vinkler, sånn at lyden treffer lytteposisjonen bedre.

XCS1.5K Back Angle
XCS1.5K bak

Kabinettet på XCS1.5K er lakkert med sju lag sort høyglans lakk, og den leveres med stoffgrill som dekker broen foran med mellomtone, og diskantelementene.

Hvis man virkelig virkelig ønsker seg en XCS1.5K til hjemmekinoen, må man vente til oktober og knuse sparegrisen. Prisen er like heftig som høyttaleren, 40.000 US Dollar, blir rundt regnet en halv million med mva inkludert.

XCS1.5K Tilt Mechanism
XCS1.5K Tilt Mechanism

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Her er Sonys utfordrer til Sonos Beam

Ny Sony-forsterker til hjemmekinoen

To subber er bedre enn én

Utrolig at Schiit har gjort dette

Pioneer og Onkyo smeller til i hjemmekinoen

Denne prosessoren tilpasser lyden til rommet

Scroll to Top