Lydsokkel fra Onkyo

Lydplankene har blitt en hit. Nå kommer lydsoklene! Onkyos bud på konseptet heter LS-T10.
forfatter

Fordi TV-enes innebygde lyd er begredelige greier, er det mye å hente på å koble til et eksternt lydsystem. Det enkleste til nå har vært en lydplanke. Men mange vil ha større utbytte av en lydsokkel.

Forskjellen mellom en lydplanke og en lydsokkel er at en lydplanke er grunn og monteres helst på vegg, under en veggmontert TV. Lydsokkelen er derimot dyp. Dette fordi den fungerer som selve underlaget for en oppreist TV. Har du TV-en stående på en benk, kan en lydplanke nemlig bli problematisk, fordi den fort kan dekke til både underkanten av bildet og den infrarøde mottakeren som mottar kommandoene fra fjernkontrollen. Siden lydsokkelen er plassert under TV-en, kommer den da heller ikke i veien. Lydsokkelen har også fordelen med å ha plass til innebygd subwoofer, slik at du slipper å ha en stående på gulvet.

Med Onkyo LS-T10 trenger du ingen separat subwoofer. Den sitter nemlig integrert i bunnen.
Med Onkyo LS-T10 trenger du ingen separat subwoofer. Den sitter nemlig integrert i bunnen.

Sju høyttalere simulerer surroundlyd
Onkyo LS-T10 har innebygd dekoding av surroundlydformater, alt av nødvendig forsterkning og hele sju høyttalere for å få frem detaljene; fire høyttalere sitter i front, mens en sitter på hver sin side for å gi lydbildet bredde og simulert surroundeffekt. I tillegg sitter en subwoofer i bunnen, for å fylle ut bassområdet.

Onkyo bruker såkalt AuraSphere lydprosessering for å simulere 3D-lyd og har diverse klangeffekter for filmlyd, musikk eller nyheter.

Onkyo LS-T10 tar sikte på å fylle stua med lyd, uten selv å ta stor plass.
Onkyo LS-T10 tar sikte på å fylle stua med lyd, uten selv å ta stor plass.

Innganger
Lydsokkelen LS-T10 har både optisk og koaksial digitalinngang, i tillegg til en analog stereoinngang av type RCA (phono) for tilkobling av TV og annet utstyr. Ingen HDMI-inngang her, så TV-en bør kobles til med optisk digitalkabel.

LS-T10 har i tillegg innebygd Bluetooth-mottaker, for trådløs strømming fra smartmobil, nettbrett, datamaskin, eller andre spillere med Bluetooth. I tillegg sitter en USB-inngang for avspilling av musikk fra minnepinne eller ekstern harddisk.

Onkyo lover enkel installasjon og brukervennlighet. Plugg inn kablene, og enheten oppdaterer seg automatisk for betjening fra TV-ens fjernkontroll. En egen fjernkontroll følger også med.

Veiledende pris er 3.995 kroner.

Mål (B x H x D): 70,0 x 10,5 x 35,0 cm
Vekt: 8,7 kg

mono.no

Onkyo_LS-T10_vinklet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.