Lydplanker for øyne og ører

Panasonic lover lydplanker som tilfredsstiller både syn og hørsel.
forfatter

Et stort og bra bilde har aldri vært billigere. Samtidig er lyden fra de flate TV-skjermene forsiktig sagt lite å skryte av. Den enkleste veien til Rom er en lydplanke, og Panasonic lover at deres nye lydplanker matcher storskjermen på lyd og dessuten glir sømløst inn i stua med sin diskrete design.

Trådløs subwoofer
Fire nye modeller lanseres, hvorav de tre dyreste har trådløs subwoofer, mens den rimeligste planken har basselementer integrert.

Toppmodellen
SC-HTB770 er toppmodellen, tilpasset de største skjermene fra 55 tommer og oppover. Den preges av en børstet ståloverflate som også dekker høyttalerelementene. Den består av venstre, senter og høyre høyttaler integrert i en planke, men venstre og høyre høyttaler kan faktisk løsnes fra planken og plasseres på hver sin side av TV-en, enten på medfølgende fotstøtte eller monteres på veggen, for et bredere lydbilde. En fleksibel løsning, altså. Panasonic lover en forsterkereffekt på 300 watt takket være en effektiv Klasse D-forsterker.

Tilkoblinger
Av innganger er blant annet tre HDMI og to optiske digitale lydinnganger. I tillegg har SC-HTB770 innebygd bluetooth, slik at den kan spille musikk trådløst, direkte fra mobilen, nettbrettet eller andre bluetooth-kompatible spillere.

De mellomste
SC-HTB570 kan også valgfritt monteres som en lydplanke under TV-en eller splitte opp til separat venstre og høyre høyttaler, som monteres på vegg eller står på føtter. Men her er ingen diskret senterhøyttaler. Ellers er den funksjonsmessig lik storebror, med HDMI, doble optiske lydinnganger og bluetooth. Effekten er oppgitt til 240 watt. Skulle du ikke ha behov for bluetooth eller å dele opp planken i to høyttalere, kan SC-HTB527 være løsningen. Denne er nemlig ellers identisk.

Den billigste
SC-HTB170 er navnet på den rimeligste lydplanken i 2013. Et panel av børstet aluminium preger fronten, mens høyttalermembranen skjuler seg bak en finmasket aluminiumnetting. Høyden er på 5,5 cm, og bredden er tilpasset mindre og større skjermer opp til 50 tommer. Plasser den på en hylle under TV-en eller monter den på veggen under skjermen. Her kan den dreies inntil 90 grader for å kunne vinkle den optimalt i forhold til TV-salongen. En innebygd sensor merker hvordan høyttaleren er montert, og tilpasser lyden i forhold til dette. Smart. Basshøyttaleren er innebygd i planken, og Panasonic lover en lyd som langt overgår den fra TV-en. Planken tilkobles TV-en med HDMI og kan også strømme trådløs lyd via bluetooth.

Tilgjengelighet
Vi blir fortalt at de nye lydplankene lanseres fortløpende i Norden i løpet av våren. Priser ikke oppgitt, men dette skal dreie seg om produkter for folk flest.

panasonic.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.