Lydplanke

YAS-103 erstatter 101
forfatter

Den nye lydplanken har samme design som sin forgjenger YAS-101, hvis lengre bror 152 fikk en glimrende test i L&B nr 12 2013.

Som den lengre modellen, og i motsetning til sin forgjenger, får YAS-103 bluetooth-strømming og appfjernstyring.

 

Les også: Test av 11 lydsokler og lydplanker

 

Musikk kan strømmes trådløst med bluetooth fra mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner, og Yamahas Theatre Controller app kan styre fjernstyre lydplanken. Også dette via bluetooth, så du er uavhengig av hjemmenettverket.

Såkalt Air Surround Xtreme surroundteknologi simulerer surroundlyd, og lydplanken støtter selvsagt Dolby Digital and DTS lydspor.

Planken har to fulltoneelementer, to nedoverrettede basselementer og en refleksport for å øke rekkevidden i bassregisteret.

YAS-103 plasseres enkelt under TV-en. Dersom du plasserer den på TV-bordet i forkant av TV-en har den en smart IR-repeater, slik at den ikke blokkerer signalet fra TV-ens fjernkontroll. Den sender det nemlig videre fra baksiden.

Foruten HDMI-tilkobling (kabel medfølger) har planken to optiske innganger, en koaksial og en analog.

Vi har ikke hørt noe om pris, men forgjengeren YAS-101 kostet veiledende 2.485 kroner men er nå tilgjengelig for rundt 1.600 kroner.

yamaha.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.