Lydplanke

Med den nye Playbar gir den amerikanske strømmingsspesialisten seg inn på TV-lyd – og surround!
Annonse
Annonse

Det har lenge versert rykter om at Sonos var på gang med å øke Sonos-familien med en lydbjelke. Det har florert med rykter på nettet, og det har til og med blitt publisert et bilde av en baksideetikett i et eller annet amerikansk forum. I og med at all elektronikk skal gjennom en streng godkjennelsesprosess oppstår det alltid lekkasjer…

Da ryktene dukket opp, nevnte jeg der for noen i redaksjonen, at det for det første skulle vært meget interessant om lydplanken kunne være i tre kanaler og simulere surround, og dessuten skulle det være fint om man for eksempel kunne koble inn et par P3 høyttalere og bakkanaler.

Og sann mine ord, det er hva man har gjort – og litt til. Takket være at det meste er programvarestyrt er systemet meget fleksibelt, du skifter helt enkelt til ønsket oppstilling via din Sonos-kontroll.

RF12072SON-BMA_LivingRmSub_V2

Playbar, som man har valgt å kalle den, er et ganske lite og temmelig flatt apparat. Det sitter ni høyttalerelementer i tre grupper omkring to bass/mellomregister og en diskant. Alle høyttalerne mates av hver sin klasse-D forsterker og styres med DSP. Høyttalerne sitter montert i en vinkel på 45 grader. Det gjør at man kan plassere den på tre forskjellige måter – liggende, på vegg under en TV og på vegg over en TV. Et akselerometer registrerer hvordan den er plassert og tilpasser gjengivelsen til det. Det finnes ni EQ DSP-nivå for hver plasseringsinnstilling, totalt altså 27 nivåer. Det interessante er at den i liggende posisjon faktisk fungerer sammen med TV-en som ikke er vegghengt, men står plassert på et møbel.

Annonse

Som vanlig med Sonos er det plug-and-play. Bare koble til strømmen og trykk på en knapp så kommer den inn i ditt Sonos-system. Så kan du stille den videre inn via noen enkle valgmuligheter med din Sonos-kontroll som kan være en gratisapp, din datamaskin eller en controller. Så enkelt som bare det.

PLAYBAR_RENDER_FINAL

Du kobler den til TV-en via en optisk kabel og så tar den helt enkelt ut den lyden som TV-en får fra tilkoblede apparater eller antennesignaler. Den håndterer vanlige audioformat inklusiv Dolby Digital. Du kan dessuten ganske enkelt benytte din vanlige TV-fjernkontroll til å styre Playbar når det er koblet til en TV. Når du ikke vil bruke den samme med TV-en, fungerer den som en hvilken som helst annen Sonos-komponent med alle de muligheter til strømming av alt mulig som disse apparatene gir.

Jeg fikk en prøvelytting ved Sonos utviklingsavdeling, et lytting som lovet meget godt. Dave Grohls film om Sound City innspillingsstudio i Los Angeles – her handlet det om både tale og musikk – låt for eksempel overraskende kompetent i et enkelt system sammen med en Sonos sub. Men den låt også lovende bare med musikk. Gjengivelsen minner ved første ørekast meget om gjengivelsen fra en P3. Hvor bra den rent faktisk er, kommer vi forhåpentligvis til å kunne finne ut via en test snarest mulig, der vi også håper å kunne prøve den i et komplett Sonos 5.1 system.

I forbindelse med testen kommer vi også til å fortelle en hel del om Sonos, et firma som så langt fra er som alle andre…

Annonse

Playbar vil være tilgjengelig for levering i butikk i starten av mars. Pris 5198 kr.
Du kan få en liten forsmak av apparatet på www.sonos.com/playbar

PLAYBAR_top

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Sven Bilen


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

JBL Bar 5.0 er en enkel og snerten lydplanke, som ikke trenger subwoofer for å gi nok bass.
De første aktive trådløse fra engelske Q Acoustics er enkle å finne plass til i det smarte hjemmet. Lydmessig er de ikke helt i mål.
Fra Polk Audio kommer Magnifi Mini; en knøttliten lydplanke som låter som den var mye større.
Jern har gitt konseptet en ansiktsløfting, og det har resultert i en enda bedre høyttaler.
Eltax trykker til med 15-tommere.
Bang & Olufsens nye trådløse høyttaler tilpasser seg omgivelsene. Og i fremtiden kan den oppgraderes i stedet for å bli kastet.
Ny generasjon kompakthøyttaler med avansert teknologi.
De kompakte men kruttsterke Phantom med forbedret innmat heter nå Phantom I.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde