TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Lydplanke fra Sonos

Med den nye Playbar gir den amerikanske strømmingsspesialisten seg inn på TV-lyd – og surround!

forfatter
Publisert 12.02.13 - 15:12

Det har lenge versert rykter om at Sonos var på gang med å øke Sonos-familien med en lydbjelke. Det har florert med rykter på nettet, og det har til og med blitt publisert et bilde av en baksideetikett i et eller annet amerikansk forum. I og med at all elektronikk skal gjennom en streng godkjennelsesprosess oppstår det alltid lekkasjer…

Da ryktene dukket opp, nevnte jeg der for noen i redaksjonen, at det for det første skulle vært meget interessant om lydplanken kunne være i tre kanaler og simulere surround, og dessuten skulle det være fint om man for eksempel kunne koble inn et par P3 høyttalere og bakkanaler.

Og sann mine ord, det er hva man har gjort – og litt til. Takket være at det meste er programvarestyrt er systemet meget fleksibelt, du skifter helt enkelt til ønsket oppstilling via din Sonos-kontroll.

RF12072SON-BMA_LivingRmSub_V2

Playbar, som man har valgt å kalle den, er et ganske lite og temmelig flatt apparat. Det sitter ni høyttalerelementer i tre grupper omkring to bass/mellomregister og en diskant. Alle høyttalerne mates av hver sin klasse-D forsterker og styres med DSP. Høyttalerne sitter montert i en vinkel på 45 grader. Det gjør at man kan plassere den på tre forskjellige måter – liggende, på vegg under en TV og på vegg over en TV. Et akselerometer registrerer hvordan den er plassert og tilpasser gjengivelsen til det. Det finnes ni EQ DSP-nivå for hver plasseringsinnstilling, totalt altså 27 nivåer. Det interessante er at den i liggende posisjon faktisk fungerer sammen med TV-en som ikke er vegghengt, men står plassert på et møbel.

Som vanlig med Sonos er det plug-and-play. Bare koble til strømmen og trykk på en knapp så kommer den inn i ditt Sonos-system. Så kan du stille den videre inn via noen enkle valgmuligheter med din Sonos-kontroll som kan være en gratisapp, din datamaskin eller en controller. Så enkelt som bare det.

PLAYBAR_RENDER_FINAL

Du kobler den til TV-en via en optisk kabel og så tar den helt enkelt ut den lyden som TV-en får fra tilkoblede apparater eller antennesignaler. Den håndterer vanlige audioformat inklusiv Dolby Digital. Du kan dessuten ganske enkelt benytte din vanlige TV-fjernkontroll til å styre Playbar når det er koblet til en TV. Når du ikke vil bruke den samme med TV-en, fungerer den som en hvilken som helst annen Sonos-komponent med alle de muligheter til strømming av alt mulig som disse apparatene gir.

Jeg fikk en prøvelytting ved Sonos utviklingsavdeling, et lytting som lovet meget godt. Dave Grohls film om Sound City innspillingsstudio i Los Angeles – her handlet det om både tale og musikk – låt for eksempel overraskende kompetent i et enkelt system sammen med en Sonos sub. Men den låt også lovende bare med musikk. Gjengivelsen minner ved første ørekast meget om gjengivelsen fra en P3. Hvor bra den rent faktisk er, kommer vi forhåpentligvis til å kunne finne ut via en test snarest mulig, der vi også håper å kunne prøve den i et komplett Sonos 5.1 system.

I forbindelse med testen kommer vi også til å fortelle en hel del om Sonos, et firma som så langt fra er som alle andre…

Playbar vil være tilgjengelig for levering i butikk i starten av mars. Pris 5198 kr.
Du kan få en liten forsmak av apparatet på www.sonos.com/playbar

PLAYBAR_top

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Dundrer løs i hjemmekinoen Musical Fidelity M6x 250.7 er en "superstille" 7-kanals forsterker, med nok gamp til å mørkbanke enhver stakkar.
Sonos Sub Mini: Er den verdt ventetiden? Er den nye mini-subwooferen fra Sonos rett og slett for dyr? Audun fra Lyd & Bilde-redaksjonen deler sine betraktninger.
Kanskje den heftigste i sitt slag Senterhøyttalere er ikke som denne.
Så billig får du ikke 150 tommer Epsons laserprojektor kan stå i stuen.
Yamaha: Stor lyd fra liten lydplanke? Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.
Stranger Things får spatial audio Fjerde sesong av Stranger Things kommer snart til å låte enda bedre.
Følg Lyd & Bilde