Hjemmekino

R-10B fra Reference-serien lover lydtrykk og oppløsning, med trådløs subwoofer, horndiskant og trådløs Bluetooth-lyd.
forfatter

Takket være sine horndiskanter har alle høyttalerer fra Klipsch over gjennomsnittet høy effektivitet. Det betyr at du får høyere lydtrykk fra lavere forsterkereffekt, hvilket heller ikke er noen ulempe når det kommer til slanke lydplanker.

Horndiskanter har også en annen fordel, i form av en mer kontrollert spredning av lyden, som ikke slår altfor mye innom vegger, tak og gulv, før den treffer lytteren. Resultatet er et mer kontant lydbilde, som ikke setter like store krav til rom og plassering, som normale domediskanter med større spredning.

Med to mellomtoneelementer og to hornladete diskanter samt en kraftig 8-tommers trådløs subwoofer, lover Klipsch tøffe film- og TV-opplevelser i et brukervennlig format.

Dolby Digital og Bluetooth
Lydplanken har innebygd Dolby Digital-dekoder og har både en analog RCA- og en optisk digitalinngang, samt trådløs Bluetooth med aptX som bedre utnytter den begrensete båndbredden for Bluetooth-lyd, ved å effektivt komprimere det digitale lydsignalet slik at det tar mindre plass – og dermed gir bedre lyd.

En virtuell surroundfunksjon simulerer surroundlyd med større romfølelse.

Lydplanken har medfølgende fjernkontroll, og lydplanken kan dessuten lære kommandoene fra TV-ens fjernkontroll, slik at du i stedet kan bruke den til å justere lydvolum eller koble ut lyden helt (mute). To slisser bak for veggoppheng og to føtter for bordplassering følger med.

Veiledende pris er 5.995 kroner.

Fakta:

• Total forsterkereffekt; 250 watt
• 2 stk. 3” mellomtonehøyttalere
• 2 stk. Tractrix horndiskanter
• Aktiv basshøyttaler, 8”-element, trådløs lydoverføring
• Frekvensområde: 27 Hz – 20 kHz
• Optisk digital- og analog linjeinngang
• Bluetooth (A2DP og aptX) for trådløs strømming
• Lavt effektforbruk i standby med kun 0,5 watt
• Fjernkontroll medfølger
• Føtter medfølger, slisser bak for veggmontering

Mål (H x B x D):
Lydplanke: 10,5 x 101,6 x 7,1 cm,
Subwoofer: 33,6 x 40,6 x 13,3 cm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.