LGs OLED-TV offisiell

MONACO: Under ukens Formel 1 race i Monaco lar LG startskuddet gå for sin nye, eksklusive OLED-TV.
Annonse
Annonse
forfatter

Helt siden vi fikk se LGs imponerende OLED-skjerm på CES-messen tidligere i år har koreanerne holdt temmelig tett om detaljene rundt den nye modellen. Men på et event i Monaco trakk de endelig bladet fra munnen:

Det ble ikke spart på noe da LG i kveld skulle presentere sin helt nye OLED-TV på 55” for europeisk presse. Arrangementet foregikk i Monaco like ved Côte d’Azur, nærmere bestemt i konsertsalen Salle des Etoiles, og LG hadde invitert både motorsportprofiler som regjerende F1-mester Sebastian Vettel, tryllekunstnere og ikke minst filmregissøren Jean-Jacques Annaud (kjent for filmer som Bjørnen, Rosens Navn og Syv År i Tibet) til å lovprise firmaets nye OLED-produkt. Det ble ikke lagt skjul på at LG mener å ha utviklet et nytt flaggskip-produkt, som vil være toneangivende for TV-bransjen i mange år fremover.

Den nye TV-en får navnet 55EM9600, og som man kan se av de offisielle bildene, er den meget tynn, lekker og eksklusiv. Skjermen er bare 4,4 mm tykk!

Annonse

WRGB OLED

På den tekniske siden gjør LG et nummer ut av sin WRGB-teknologi som bruker en fjerde, hvit sub-piksel i OLED-panelet som de hevder skal gi en enda bedre fargegjengivelse, kontrast og lysstyrke enn konkurrerende teknologier (nærmere bestemt Samsung). Hvorvidt dette stemmer i praksis må vi vente med å se til vi får begge skjermene opp på testbenken, men ut fra det vi har sett så langt, er dette i en klasse for seg sammenlignet med dagens LED/LCD og plasmaskjermer.

OLED-toppmodellen kommer naturligvis med alt man kan ønske seg av finesser og smart-funksjoner, med innebygd Dual Core prosessor, LGs Magic Remote med stemmekontroll, samt trådløs videooverføring fra datamaskiner(Wi-Di), for å nevne noe. Og selvfølgelig har den støtte for 3D-video: Med LGs passive Cinema 3D-teknologi og en responstid på imponerende 0,02 ms, skal det sjenerende fenomenent “crosstalk” langt på vei skal være eliminert.

 

For å oppnå en ekstra tynn skjermflate har LG flyttet tilkoblingene til sokkelen, med de vanlige kontaktene vendt bakover, samt tre USB-tilkoblinger for å gi rask tilgang til kameraer og minnepinner. Dermed blir ikke TV-en like enkel å veggmontere, men dette er uansett en skjerm man vil ønske å vise frem fra alle kanter.

Annonse

OPPDATERING: Under presentasjonen for de nordiske journalistene, kunne LGs nordiske marketing manager, Thomas Wering imidlertid opplyse at modellen som lanseres på det skandinaviske markedet høyst sannsynlig kommer i en veggmonterbar utgave – da med en ekstra liten modul på baksiden som bygger ut ca 5 mm.

Baksiden er kledd i karbonfiber, et lett og sterkt materiale kjent fra racingverdenen, som gjør at vekten havner rett under 10 kilo. Kanskje er det ikke tilfeldig at LG har valgt å legge lanseringen til Monaco i forbindelse med ukens Grand Prix-løp?

55EM9600 kommer i butikkene i andre halvår 2012 med en pris på ca 9.000 euro, eller nærmere 68.000 norske kroner.

Annonse

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Hvis noen tvilte, JBL er tilbake så det synger og beviser at de kan lyd bedre enn de fleste.
Sonos Sub er tilbake i tredje generasjon, nå også med mulighet til å bruke to subwoofere i samme rom. Vi har testet!
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Oppdaterer dronen med 1'' kamera og 5.4K-video.
Hittil hemmeligholdt rapport avslører at Huawei hadde ubegrenset tilgang til alle samtaler i nederlandsk mobilnettverk.
Får dessuten 5G og 12,9" Liquid Retina XDR-skjerm.
Endelig kommer det en smart brikke til Apple-brukere, så man kan finne nøklene sine!
Samt 4K HDR og Dolby Vision for bedre bilde.
Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skjerm og flere farger.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?