Nå kommer 4K:

LG lanserer verdens første 84-tommers LED-skjerm med 4K oppløsning!
forfatter

Akkurat da vi trodde det holdt med en fin 65-tommers plasma på veggen, slipper LG sin nye toppmodell. Og nei, det blir ikke en OLED TV…

Den 84 tommer store 84LM9600 bruker tradisjonell LED/LCD teknologi, men har til gjengjeld vesentlig skarpere bilde enn dagens HDTVer.

Det nye Ultra-HD formatet er basert på 4K-standarden, som allerede i dag er i bruk på digitale kinoer. I LG sitt tilfelle betyr det hele 3840 x 2160 piksler, eller nøyaktig 4 ganger så høy oppløsning som dagens Full HD format (1920 x 1080)!

Den høye oppløsningen gjør skjermen i stand til å gjengi enda flere detaljer, som er en stor fordel når bildet skal blåses opp på hele 84 tommer. Vi vet av erfaring at dagens HD-format viser sin begrensning når vi kommer opp i 70-80 tommers skjermdiagonal eller høyere.

Foreløpig er det lite videomateriale tilgjengelig som støtter det høyoppløste formatet. I mellomtiden må vi derfor nøye oss med å oppskalere Full HD-materiale for å fylle hele skjermen.

 4K-skjermen fra LG støtter selvfølgelig også 3D, og fordi den har så mange piksler til rådighet, er den i stand til å vise 3D med passive briller og likevel bevare full HD-oppløsning. Det tipper vi blir et lekkert syn!
LG har hintet om den nye 4K-skjermen tidligere, men nå er den altså klar for produksjon, og kan forhåndsbestilles i Sør-Korea (USA og Europa senere i år). Dessverre er det ikke bare oppløsningen som tar «firegangeren»: 84LM9600 vil koste rundt 22.000 dollar, eller nærmere 150.000 kroner her hjemme.

Likevel er nok dette en smak på fremtidens TV-teknologi, som vi kommer til å få se nærmere på ved årets IFA-messe i Berlin neste uke. Vi kan knapt vente!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.