Nyhet

Lemus i svær formfaktor

Lemus Home Classic 1800 er ny toppmodel som spiller både høyere og dypere. Og den kan kjøpes i HiFi Klubbens butikker.
forfatter

Danske Lemus er kjent for sine lydmøbler med aktive høyttalere, innebygd i en skjenk eller TV-benk. Vi har tidligere testet Lemus Home 1500 og den mindre Lemus Home Artistic, og begge fikk toppkarakter. Men nå legger Lemus på trumfen, med en svær høyttaler på hele 180 cm i bredden!

Lemus Home Classic 1800 er utstyrt med fire 8″ baselementer fra SB Acoustics. Det er av samme typen som i Classic 1500, men 1800-modellen har dobbelt så mange av dem. Sammen med to spesialutviklede 30 mm tekstil dometweetere med waveguide loves det en svært god spredningskarakteristikk i rommet og optimert forståelse av stemmer på film og TV.

TV-benken er fylt med høyttalere Lemus TV-møbel kan annet og mer enn bare å se fin ut. Bak stoffet gjemmer det seg et par kompetente aktive høyttalere.

1800-modellen er en videreutvikling av Lemus Home Classic 1200/1500, og kommer i enda flere treslag og med forskjellige frontdeksel. TV-en støtter HDMI ARC, optisk og analog phono, og man kan spille av musikk via Apple AirPlay 2, Google Chromecast, Bluetooth og Spotify Connect.

Lemus Home Classic 1800 er en godt voksen høyttaler på 180 cm i bredden. (Foto: Lemus)

En slagstempling

Samtidig med det nye familiemedlemmet har Lemus inngått et forhandlersamarbeid med HiFi Klubben, noe direktøren ser på som en slagstempling.

«Vi får en utrolig sterk partner med nesten 100 butikker spredt utover våre kjernemarked Danmark, Sverige, Norge, Holland og Tyskland. Det betyr at vi har en salgskanal i en skala som det ville tatt årevis å bygge opp gjennom selvstendige butikker,» sier Rasmus Kastrup, direktør i Lemus.

I samarbeidets første år forventer Lemus å selge over 1000 lydmøbler hos HiFi Klubben. Det er selskapets Home-serie som blir å finne i butikkene.

Lemus Home Classic koster 33.149 kroner i en vegghengt utgave. En metallramme kan kjøpes til for 2.699 kroner.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.