Projektor

Italienske SIM2 har oppgradert sine LED-projektorer med dioder som lyser i 30.000 timer.
forfatter

Projektorene fra SIM2 er ikke akkurat for hvermannsen. De brukes ikke akkurat til Powerpoint-presentasjoner, men er høyt ansett i kinokretser, og blant viderekomne entusiaster som skal ha seriøs bildekvalitet i hjemmekinoen.

De har brukt LED-teknologi tidligere, men nå kommer nye M.150 2 med samme DarkChip DLP-panel som brukes i profesjonelle kinoer, og som leverer et sortnivå og en fargegjengivelse av høy klasse.

I M.150 2  har SIM2 skal den patenterte Super PureLED teknologien sørge for at bildekvaliteten ikke står tilbake for hva du kan oppleve i en kino. De oppgir kontrastomfanget til 100.000:1 med SIM2 DynamicBlack og projektorens LED-lamper leverer hele 1200 lumen lysstyrke. Noe SIM2 mener  tilsvarer 1800 lumen fra konvensjonelle projektorer  med UHD-pærer.

Diodenes  forventede levetid på minst 30 000 timer,  tilsvarer tre timers bruk hver dag i 30 år.

Projektoren har Full Color Management System (CMS) innebygget, noe som er nødvendig for å kunne kalibrere bildet fra projektoren. Slik at man får justert farger og gråskala.

Programvaren fra SIM2 skal kompensere automatisk for fargeforskyvningen i 3D-brillene, sies det, slik at kalibreringen også er optimal for 3D.

Projektoren koster 180.000 kr, men en enklere modell kalt M120 finnes til 140.000 kr.

Den kan også leveres med SIM2 Perfect Fit (linseminne for zoom og fokus) og en anamorfisk forsatslinse for buet lerret i 2.40:1 format.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.