TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Laserprojektorer fra Sony

To nyheter fra Sonys proffdivisjon gir oss hint om hva det neste innen high-end hjemmekinoprojektorer vil bli.

forfatter
Publisert 02.06.15 - 11:25

Sony har lenge vært en av fanebærerne for det superskarpe 4K Ultra HD bildeformatet, noe de blant annet har vist med sine 4K-projektorer til hjemmebruk. High-end projektorer som VPL-VW300ES rangerer høyt på ønskelisten hos mange bildeentusiaster, men mange spør seg nok også om hva «the next big thing» vil bli? 

Sony-VPL-FHZ700L

Laserprojektorer med ekstrem lysstyrke

Sony Professional har nettopp lansert de to nye laserprojektorene VPL-GTZ270 og VPL-GTZ280. De to modellene retter seg spesielt mot underholdningsopplevelser i store visningsrom; flysimulatorer og annen visualisering. 

Sony-laser-projector
De nye modellene er begge basert på Sonys SXRD 4K bildechip (4096×2160). Det som er nytt er først og fremst bruken av laser som lyskilde. Dette gir Sony-projektorene en ekstrem lysstyrke på opptil 5.000 ANSI Lumen, med inntil 20.000 timers vedlikeholdsfri bruk! I lavkontrastmodus skal driftstiden være hele 40.000 timer før lamper og filter må vedlikeholdes. Det at man kan unngå utgifter og tidsbruk til vedlikehold og nedetid, vil være argumenter i mange profesjonelle sammenhenger.

Sony-projektorene skal være velegnet for såkalt multiprojeksjon som ofte brukes i flysimulatorer.
Sony-projektorene skal være velegnet for såkalt multiprojeksjon, som ofte brukes i flysimulatorer.


Ekstra lyssterke projektorer som dette har normalt ikke den beste kontrasten og svartnivået. Sony lover imidlertid at projektorenes SXRD-panel skal gi et ekstra mørkt svartnivå. De skal også være velegnet til såkalt multiprojeksjon-blending – et effektfullt virkemiddel vi blant annet fikk se under 555-års jubileet i Bucuresti, og som også brukes hyppig i simulatorer for å gi et sømløst panoramabilde. Begge modeller er utstyrt med forseglet optikk mot støv i trafikkerte områder, og har et lydnivå lavere enn 35db. . Et nytt chassis-design skal gjøre det enklere å håndtere og stacke flere projektorer.

VPL- GTZ270

VPL-GTZ270 er designet for å «skape realistiske og altoppslukende underholdningsopplevelser». Funksjoner som «Reality Creation» -oppskalering er velkjent fra Sonys hjemmeprojektorer og gir sylskarpe bilder også fra innhold lavere enn 4K-oppløsning. Projektoren har et bredt fargespekter som dekker hele DCI-fargerommet. Sony-projektoren skal også være i stand til å gjengi HDR (High Dynamic Range ) videoinnhold

VPL- GTZ280
VPL-GTZ280 retter seg spesielt mot bruk i flysimulatorer og lignende. Den bruker en spesiell 4K 120Hz-signalprosesser for å kunne gi tredimensjonale bilder med 4K-oppløsning med 60 Hz til hvert øye, med redusert crosstalk og mindre skurring ved raske bildebevegelser. Den leveres i tillegg med et infrarødt lys for å kunne simulere «Night Vision», og er spesielt motstandsdyktig mot vibrasjoner.

Sony VPL- GTZ270 er tilgjengelig fra januar 2016, mens VPL- GTZ280 er tilgjengelig fra mars 2016. Sony har foreløpig ikke kunngjort noen priser på de to proff-produktene.

 

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et av de store gamle trærne i hi-fi-skogen har falt. Uten en lyd.
Sjekk ut Sonys nye 4K-projektorer Tilbyr blant annet laserlys til en helt ny pris!
Ta med deg bildet hvor som helst! Samsung The Freestyle er en kjekk projektor når du trenger rask og enkel videounderholdning i stort format – men har også noen begrensninger.
McIntosh oppdaterer MX100 med Control4 Nå kan du integrere prosessoren i smarthjemmet ditt.
Ny Blu-ray spiller fra Reavon Nykommeren UBR-X110 er oppgradert med muligheten for å spille SA-CD.
Vanvittig surroundprosessor fra McIntosh MX180 A/V Processor støtter 8K-video.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend