CES 2013:

LG er i det innovative hjørnet i år, og presenterer en trådløs laserprojektor med 100 tommers skjerm!
Annonse
Annonse
forfatter

En projektor en populær måte å få storskjerm i stua på. Ulempen er den lange kasteavstanden – ofte kreves det avstander på minst 3-4 meter for å blåse opp bildet til tilstrekkelig størrelse, noe som ikke alltid er lett å få til i stuesammenheng.

Løsningen kan være LGs nye HECTO Laser Projection TV. LG-projektoren er et såkalt frontprojektor (FP) system som innebærer at projektoren kan settes foran sofaen og fortsatt gi et kjempestort bilde. I Hecto-modellen sitt tilfelle holder det med 22 tommer (56 centimeter) avstand til veggen foran for å gi et bilde på 100 tommer, og projektoren kan entens stå på gulvet, på et bord eller henges i taket.

Laser

For å gjøre dette mulig har LG byttet ut den tradisjonelle projektorlampen med høyeffektive laserlys, en teknikk vi tidligere har sett fra japanske Mitsubishi, som koreanerne nå ser ut til å videreføre. Selve bildebrikken er av DLP-typen fra Texas Instruments.

Annonse

Laseren skal i følge LG ha en levetid på opptil 25.000 timer, omtrent 5 ganger lengre enn tradisjonelle projektorlamper. Projektoren oppgis å ha 1920 x 1080 pikslers oppløsning med en kontrast på 1.000.000:1, men støtter dessverre ikke 3D. Med i pakken følger det en 100 tommers skjerm, som til forskjell fra de fleste hjemmekinolerret har en svart overflate. LG hevder skjermen skal gi god kontrast selv i opplyste omgivelser.

 

 

Innebygd “Smart TV”

Annonse

Laserprojektoren har innebygd TV-mottaker og HDMI-innganger. Laserprojektoren har dessuten trådløst internett, og kommer med de samme smartfinessene som LGs nye TVer. Noe som burde gjøre det til en smal sak å streame filmer via Netflix på storskjermen, for eksempel. LGs fiffige Magic Remote fjernkontroll er også inkludert.

Den korte kasteavstanden innebærer at projektoren kan monteres foran i umiddelbar nærhet av det andre audio/video utstyret ditt, noe som forenkler installasjon i “stuekinoen”.

Prisen da? Det har vi ikke lykkes å finne ut enda, men vi forsøker å skvise nærmeste LG-representant for næmere info.

Test av 4 HD-projektorer:Epson, Infocus, BenQ og Optoma


Annonse

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
LGs nye 2021-modeller har akkurat begynt å dukke opp i butikkene. Sjekk de første prisene her!
Panasonic introduserer flere spennende TV-modeller for 2021, inkludert tre nye 48-tommers OLED-TVer!
*OPPDATERT MED PRISER* Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.
Innstegsvarianten av Tesla Model 3 settes ned med 50.000 kroner, med umiddelbar virkning.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!