CES 2013:

LG er i det innovative hjørnet i år, og presenterer en trådløs laserprojektor med 100 tommers skjerm!
forfatter

En projektor en populær måte å få storskjerm i stua på. Ulempen er den lange kasteavstanden – ofte kreves det avstander på minst 3-4 meter for å blåse opp bildet til tilstrekkelig størrelse, noe som ikke alltid er lett å få til i stuesammenheng.

Løsningen kan være LGs nye HECTO Laser Projection TV. LG-projektoren er et såkalt frontprojektor (FP) system som innebærer at projektoren kan settes foran sofaen og fortsatt gi et kjempestort bilde. I Hecto-modellen sitt tilfelle holder det med 22 tommer (56 centimeter) avstand til veggen foran for å gi et bilde på 100 tommer, og projektoren kan entens stå på gulvet, på et bord eller henges i taket.

Laser

For å gjøre dette mulig har LG byttet ut den tradisjonelle projektorlampen med høyeffektive laserlys, en teknikk vi tidligere har sett fra japanske Mitsubishi, som koreanerne nå ser ut til å videreføre. Selve bildebrikken er av DLP-typen fra Texas Instruments.

Laseren skal i følge LG ha en levetid på opptil 25.000 timer, omtrent 5 ganger lengre enn tradisjonelle projektorlamper. Projektoren oppgis å ha 1920 x 1080 pikslers oppløsning med en kontrast på 1.000.000:1, men støtter dessverre ikke 3D. Med i pakken følger det en 100 tommers skjerm, som til forskjell fra de fleste hjemmekinolerret har en svart overflate. LG hevder skjermen skal gi god kontrast selv i opplyste omgivelser.

 

 

Innebygd «Smart TV»

Laserprojektoren har innebygd TV-mottaker og HDMI-innganger. Laserprojektoren har dessuten trådløst internett, og kommer med de samme smartfinessene som LGs nye TVer. Noe som burde gjøre det til en smal sak å streame filmer via Netflix på storskjermen, for eksempel. LGs fiffige Magic Remote fjernkontroll er også inkludert.

Den korte kasteavstanden innebærer at projektoren kan monteres foran i umiddelbar nærhet av det andre audio/video utstyret ditt, noe som forenkler installasjon i «stuekinoen».

Prisen da? Det har vi ikke lykkes å finne ut enda, men vi forsøker å skvise nærmeste LG-representant for næmere info.

Test av 4 HD-projektorer:Epson, Infocus, BenQ og Optoma


 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.