Search
Generic filters

Kompakt surroundreceiver fra Cambridge

Cambridge 551R er en elegant og kompakt 7 x 90 watts surroundreceiver hvor brukervennlighet er satt i forsetet.

Cambridge Audio lover både god lyd og god brukervennlighet med den nye 551R. Den er bare 11 cm høy, og passer dermed inn i de fleste hyller og tv-møbler, og aluminiumsutførelsen er elegant og gir et godt kvalitetsinntrykk.

Receiveren har støtte for 3D-video og alle høyoppløste lydformater. Skjermmenyene er laget spesielt med tanke på brukervennlighet og oversikt, og 4 HDMI-innganger er nok for de fleste. De færreste trenger HDMI til annet enn en Blu-ray-spiller, PVR, spillkonsoll og et videokamera. Vi skulle likevel gjerne sett minst én kontakt til, helst to. For flere tilkoblinger henvises du til de analoge video- og lydinngangene.

Analoge videokilder konverteres til HDMI og oppskaleres til full 1080p. Lydretur (ARC) på HDMI-utgangen gjør dessuten at du ikke trenger en masse kabler mellom receiveren og TV-en, faktisk holder det med én (forutsetter moderne TV med lydretur), fordi lydsignalet går begge veier i HDMI-kabelen.

Påkostete komponenter
Cambridge hevder god lyd både på film og musikk. Mange receivere har billige kretser og komponenter, som gjør at lyden blir flat kjedelig når man spiller musikk fra CD. Dette avsløres ikke i samme grad når man ser film, fordi man lytter på en annen måte når man i tillegg har bilde å forholde seg til. Cambridge har derimot ikke tatt noen sjanser, men lover å ha plukket gode komponenter i hele signalveien, slik at receiveren også kan gjengi krevende musikk uten å miste pusten.

551R er utstyrt med en eksklusiv ringkjerne-trafo som gir nok strøm, samtidig som den er langt mer støysvak enn billige standard-trafoer som sitter i de fleste andre receivere i prisklassen.

Effekten på 90 watt pr. kanal er målt med to kanaler drevet samtidig. Drevet med alle kanaler samtidig er effekten oppgitt til 7 x 60 watt, noe som faktisk er over gjennomsnittet i prisklassen.

Autooppsett
Den innebygde autooppsetsfunksjonen i 551R gjør alle innstillinger automatisk, slik at du slipper å bruke målebåndet for å sjekke hvor langt unna hver høyttaler står. Koble til høyttalerne og den medfølgende målemikrofonen og receiveren ordner resten. Dette er standard for de aller fleste moderne receivere.

Receiveren, som leveres i svart (sølv kan spesialbestilles), koster 7498 kr.

hifiklubben.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Storslipp av serier og filmer i oktober - og nå kommer Mandalorian 2!
Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!