Kommende TV fra Apple får kamera og stemmestyring

Amerikansk nettmedium hevder å ha sett en prototype av Apples kommende HD-fjernsyn.
Annonse
Annonse
forfatter

Den amerikanske bloggen Cult of Mac legger ny ved på det brennende bålet av rykter om en kommende flatskjerms-TV fra Apple. En ikke navngitt kilde tett på Apple hevder å ha sett en fungerende prototype av den kommende TV-en, og det blir ettersigende noe å glede seg til. Angivelig får den kommende TV-en både kamera til videochat (Apples Facetime) og samme stemmestyring, Siri, som vi allerede kjenner fra Apples iPhone 4S.

I følge Cult of Mac vil den kommende Apple-TV-en til forveksling likne firmaets eksisterende LED-bakgrunnsbelyste Cinema Displays, men vil være ”mye større”.

TV-ens kamera skulle være riktig sofistikert og blant annet ha ansiktsgjenkjennelse og være i stand til å zoome inn på brukerens ansikt og følge ham eller henne rundt i et rom, mens vedkommende beveger seg. Det gjør det mulig å sitte bekvemt i sin sofa og gjøre ringe opp en videosamtale i stedet for å stå helt tett mot TV-en. Ryktene om at Apple holder på å utvikle en TV har florert lenge, og det har blant annet også tidligere vært spekulert i at den nye TV-en kommer til å tilby brukerne en helt ny ”fritt valg”-modell, så man kan kjøpe adgang til TV-serier og film enkeltvis. Andre har gjettet på at Apple vil følge Netflix-metoden og tilby ubegrenset strømming av innhold via en abonnementsmodell.

Under alle omstendigheter ser analytikerne Apples kommende TV-apparat som en potensielt stor trussel mot de dominerende tilbydere av kabel- og satellitt-TV og deres pakkeløsninger, som tvinger seerne til å betale for mye innhold de i realiteten ikke ønsker.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
OnePlus 9 Pro har mye å leve opp til. Den nye toppmobilen treffer ikke helt, men kameraet er det beste hittil.
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Samsung Galaxy S21 5G er mobilen du bør kjøpe hvis du vil ha mest igjen for pengene.
Får dessuten 5G og 12,9" Liquid Retina XDR-skjerm.
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
Ikke faststoffbatteri, men en viktig modell likevel.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR
Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.
Med den største oppdateringen av Google Earth på mange år blir det nå mulig å se millioner av satelittbilder fra bl.a. NASA i timelapse. Disse viser tiårenes markante forandringer av kloden.
Den danske toppskuespilleren har landet nok en internasjonal megarolle.