Kommende TV fra Apple får kamera og stemmestyring

Amerikansk nettmedium hevder å ha sett en prototype av Apples kommende HD-fjernsyn.
Annonse
Annonse
forfatter

Den amerikanske bloggen Cult of Mac legger ny ved på det brennende bålet av rykter om en kommende flatskjerms-TV fra Apple. En ikke navngitt kilde tett på Apple hevder å ha sett en fungerende prototype av den kommende TV-en, og det blir ettersigende noe å glede seg til. Angivelig får den kommende TV-en både kamera til videochat (Apples Facetime) og samme stemmestyring, Siri, som vi allerede kjenner fra Apples iPhone 4S.

I følge Cult of Mac vil den kommende Apple-TV-en til forveksling likne firmaets eksisterende LED-bakgrunnsbelyste Cinema Displays, men vil være ”mye større”.

TV-ens kamera skulle være riktig sofistikert og blant annet ha ansiktsgjenkjennelse og være i stand til å zoome inn på brukerens ansikt og følge ham eller henne rundt i et rom, mens vedkommende beveger seg. Det gjør det mulig å sitte bekvemt i sin sofa og gjøre ringe opp en videosamtale i stedet for å stå helt tett mot TV-en. Ryktene om at Apple holder på å utvikle en TV har florert lenge, og det har blant annet også tidligere vært spekulert i at den nye TV-en kommer til å tilby brukerne en helt ny ”fritt valg”-modell, så man kan kjøpe adgang til TV-serier og film enkeltvis. Andre har gjettet på at Apple vil følge Netflix-metoden og tilby ubegrenset strømming av innhold via en abonnementsmodell.

Under alle omstendigheter ser analytikerne Apples kommende TV-apparat som en potensielt stor trussel mot de dominerende tilbydere av kabel- og satellitt-TV og deres pakkeløsninger, som tvinger seerne til å betale for mye innhold de i realiteten ikke ønsker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.