s.082

Panasonics første komplette hjemmekinosystem med Blu-ray er et 3.1-system som kan bygges ut til 5.1 eller 7.1. Det kunne vært så bra, men lander på kulen.

Mange har kanskje nå fått med seg at Blu-ray gir mye bedre bilde og lyd enn vanlig DVD. Dette fordi diskene har plass til mer data og dermed høyere bitrate på både lyd og bilde.

I stedet for en vertikal oppløsning på 576 punkter, har de fleste Blu-ray-filmer 1080 punkter. Horisontalt er oppløsningen økt fra 720 til 1920 punkter. Resultatet er mye skarpere og mer detaljrike bilder enn tidligere, noe som er blitt viktig i vår tid når normal tv-størrelse har økt fra 28 til 42 tommer.

I fremtiden vil også video komme med høyere fargeoppløsning og flere nivåer i gråtoneskalaen, for bedre fargesjatteringer og økt realisme. Blu-ray åpner også for bedre lydkvalitet enn tidligere, i form av DTS HD Master og Dolby TrueHD, som øker informasjonen betraktelig i forhold til de gamle formatene. Resultatet er høyere oppløsning og økt dynamikk.
Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.