s.082

Panasonics første komplette hjemmekinosystem med Blu-ray er et 3.1-system som kan bygges ut til 5.1 eller 7.1. Det kunne vært så bra, men lander på kulen.

Mange har kanskje nå fått med seg at Blu-ray gir mye bedre bilde og lyd enn vanlig DVD. Dette fordi diskene har plass til mer data og dermed høyere bitrate på både lyd og bilde.

I stedet for en vertikal oppløsning på 576 punkter, har de fleste Blu-ray-filmer 1080 punkter. Horisontalt er oppløsningen økt fra 720 til 1920 punkter. Resultatet er mye skarpere og mer detaljrike bilder enn tidligere, noe som er blitt viktig i vår tid når normal tv-størrelse har økt fra 28 til 42 tommer.

I fremtiden vil også video komme med høyere fargeoppløsning og flere nivåer i gråtoneskalaen, for bedre fargesjatteringer og økt realisme. Blu-ray åpner også for bedre lydkvalitet enn tidligere, i form av DTS HD Master og Dolby TrueHD, som øker informasjonen betraktelig i forhold til de gamle formatene. Resultatet er høyere oppløsning og økt dynamikk.
Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
Skal utfordre Volkswagen og Skoda
HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.