Hjemmekino med Ultra HD oppskalering

Sony lanserer nye anlegg, hvor nyheten er oppskalering til Ultra HD bildeoppløsning.
Annonse
Annonse
forfatter

Det måtte skje, at de rimelige Blu-ray-anleggene gir oppskalering til Ultra HD, eller 4K. Mange er enige om at oppløsningen, som har 4 ganger så mange piksler som Full HD, er fremtiden innen TV og projektor, og modellene har allerede begynt å rulles ut. Om Blu-ray-spilleren har oppskalering til den nye oppløsningen, betyr dette en 1:1 pikseladressering til TV-en eller projektoren, som da må ha Ultra HD-oppløsning.

Så er spørsmålet: trenger vi dette? Svaret er ganske enkelt nei. I hvert fall ikke med UHD-skjermene og -projektorene som finnes på markedet nå. Disse er i 100.000-kronersklassen og har følgelig det ypperste av innmat. Dette innebærer også oppskalering fra lavoppløste kilder til UHD, ellers ville man nemlig bare sett et knøttlite bilde midt på skjermen. Og det er ingen grunn til å tro at de billige alt-i-ett-systemene gjør denne jobben bedre enn disse.

Men, ok, vi tar det med oss. Sonys nye 2013-modeller av hjemmekinoanlegg og lydplanker har oppskalering til UHD, eller 4K som Sony kaller det.

Bedre lyd med nanomaterialer
Enda viktigere og med faktisk praktisk betydning er det at Sony også lover bedre og klarere lyd, med bruk av det Sony kaller Magnetic Fluid Speaker-teknologi. Her brukes en avansert magnetisk væske (ferrofluid), som er en løsning av magnetiserbare nanopartikler, utviklet av NASA til romfartsprogrammet sitt. Fete greier, som skal gi renere lyd – også ved høyt lydnivå.

På de dyreste surroundanleggene er bakhøyttalerne trådløse, slik at man slipper ledninger tvers over gulvet.

Annonse

Lydmodi
Flere lydmodi er tilgjengelig, derav Football Mode, som Sony lover at gjenskaper lyden fra fotballstadion. De har gjort målinger på en Brasiliansk fotballstadion, og brukt disse til å lage en prosesseringsalgoritme som skal gjenskape klangen i stua.

NFC
Brukere av Android-mobiler og nettbrett kan også glede seg over at anleggene er NFC-kompatible. Det betyr at du kan starte en låt på mobilen eller nettbrettet og bare holde den bærbare enheten inntil lydanlegget. Dermed flyttes lyden fra musikken fra den mobile enheten over til anlegget, via blåtann.

Lydplanken Sony HAT-CT660.
Lydplanken Sony HAT-CT660.

De nye anleggene er tilgjengelige fra mai 2013. Prisene på anleggene rangerer veiledende fra 1.800 til 7.600 kroner. Lydplanken HT-CT660 vil koste 3.500 kroner veiledende.

sony.no

 

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.