Hjemmekino

Sony slipper to rimelige surroundreceivere, STR-DN1050 og STR-DN850.
Annonse
Annonse
forfatter

Sony har gjort en ny satsning på høyoppløst lyd. Blant annet med nettverksspillere og forsterkere, og nå altså surroundreceivere til hjemmekinoen.

De nye STR-DN1050 og STR-DN850 er i den rimeligere enden av receiverskalaen, men støtter likevel høyoppløste lydformater, inkludert DSD (SACD-formatet) og 24-bit / 192 kHz WAV- og FLAC-filer.

 

Les også: Test av Sony STR-DN1040

 

Annonse

Receiverne strømmer enten trådløst eller via kabel til hjemmenettverket, eller kan spille av musikkfiler direkte fra USB-minne. Begge støtter dessuten trådløs avspilling via Bluetooth. De skal støtte både aptX og AAC over Bluetooth, som gir bedre lyd fra mobile enheter. Dersom du har en mobiltelefon med innebygd NFC, kan du bare føre den inntil receiveren for at de to automatisk skal kobles sammen med Bluetooth. Eiere av Apple-dingser kan alternativt bruke AirPlay for tapsfri strømming.

Størstemann
STR-DN1050 (hovedbildet) er den dyreste av de to modellene og har 7 x 100 watt som sin mest moderate oppgitte effekt (ved 6 ohm). For å levere nok strøm har den en godt dimensjonert strømforsyning.

4K
Receiveren har HDMI 2.0 og støtter videosignaler med 4K Ultra HD-oppløsning, og kan oppskalere lavere oppløsninger til 4K. Derimot står det ingenting om den støtter den nyeste HDCP 2.2-protokollen. Dette er viktig, for uten denne vil den ikke kunne sende igjennom 4K-signaler fra kopibeskyttet kildemateriale, men i stedet skalere det ned til lavere oppløsning, for så å skalere opp igjen – og dermed fjerne mye bildeinformasjon.

En ny og enklere fjernkontroll gjør det meste menystyrt.
En ny og enklere fjernkontroll gjør det meste menystyrt.

Ny fjernkontroll
Den nye fjernkontrollen er enklere, med færre knapper enn hos forgjengeren DN1040, som skal gjøre det lettere å manøvrere, ved da å bruke skjermmenyen til flere funksjoner. Men Sony lover altså bedre oversikt på denne måten.

Med mobilappen SongPal får man tilgang til musikkbiblioteket, og kan lett spille av musikken fra harddisk eller nettskyen via receiveren. Deriblant Spotify, Music Unlimited og Deezer, blant annet. Wimp-brukere bruker Bluetooth eller AirPlay.

Annonse
Sony STR-DN850
Sony STR-DN850

Lillebror
STR-DN850 har nøyaktig samme funksjonalitet som storebror, men da med 7 x 95 watt i 6 ohm, i stedet for 7 x 100 watt. Forsterkeren har ikke samme størrelsen på trafoen som DN1050, så man bør kunne regne med en forskjell i lydkvalitet mellom de to.

Priser og tilgjengelighet
STR-DN1050 vil koste 6.000 kroner, mens STR-DN850 får en veiledende prislapp på 5.000 kroner, når de lanseres i mai.

sony.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
I kveld har den etterlengtede andresesongen av Exit premiere.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.