Search
Generic filters

Hjemmekino med høyoppløst lyd

Sony slipper to rimelige surroundreceivere, STR-DN1050 og STR-DN850.

Sony har gjort en ny satsning på høyoppløst lyd. Blant annet med nettverksspillere og forsterkere, og nå altså surroundreceivere til hjemmekinoen.

De nye STR-DN1050 og STR-DN850 er i den rimeligere enden av receiverskalaen, men støtter likevel høyoppløste lydformater, inkludert DSD (SACD-formatet) og 24-bit / 192 kHz WAV- og FLAC-filer.

 

Les også: Test av Sony STR-DN1040

 

Receiverne strømmer enten trådløst eller via kabel til hjemmenettverket, eller kan spille av musikkfiler direkte fra USB-minne. Begge støtter dessuten trådløs avspilling via Bluetooth. De skal støtte både aptX og AAC over Bluetooth, som gir bedre lyd fra mobile enheter. Dersom du har en mobiltelefon med innebygd NFC, kan du bare føre den inntil receiveren for at de to automatisk skal kobles sammen med Bluetooth. Eiere av Apple-dingser kan alternativt bruke AirPlay for tapsfri strømming.

Størstemann
STR-DN1050 (hovedbildet) er den dyreste av de to modellene og har 7 x 100 watt som sin mest moderate oppgitte effekt (ved 6 ohm). For å levere nok strøm har den en godt dimensjonert strømforsyning.

4K
Receiveren har HDMI 2.0 og støtter videosignaler med 4K Ultra HD-oppløsning, og kan oppskalere lavere oppløsninger til 4K. Derimot står det ingenting om den støtter den nyeste HDCP 2.2-protokollen. Dette er viktig, for uten denne vil den ikke kunne sende igjennom 4K-signaler fra kopibeskyttet kildemateriale, men i stedet skalere det ned til lavere oppløsning, for så å skalere opp igjen – og dermed fjerne mye bildeinformasjon.

En ny og enklere fjernkontroll gjør det meste menystyrt.
En ny og enklere fjernkontroll gjør det meste menystyrt.

Ny fjernkontroll
Den nye fjernkontrollen er enklere, med færre knapper enn hos forgjengeren DN1040, som skal gjøre det lettere å manøvrere, ved da å bruke skjermmenyen til flere funksjoner. Men Sony lover altså bedre oversikt på denne måten.

Med mobilappen SongPal får man tilgang til musikkbiblioteket, og kan lett spille av musikken fra harddisk eller nettskyen via receiveren. Deriblant Spotify, Music Unlimited og Deezer, blant annet. Wimp-brukere bruker Bluetooth eller AirPlay.

Sony STR-DN850
Sony STR-DN850

Lillebror
STR-DN850 har nøyaktig samme funksjonalitet som storebror, men da med 7 x 95 watt i 6 ohm, i stedet for 7 x 100 watt. Forsterkeren har ikke samme størrelsen på trafoen som DN1050, så man bør kunne regne med en forskjell i lydkvalitet mellom de to.

Priser og tilgjengelighet
STR-DN1050 vil koste 6.000 kroner, mens STR-DN850 får en veiledende prislapp på 5.000 kroner, når de lanseres i mai.

sony.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.