Search
Generic filters

Her er Ultra HD Blu-ray

Det nye Ultra HD Blu-ray formatet har fått sin offisielle logo, og de første spillerne kommer troligvis allerede i år.

Mens antall solgte TV-er med 4K-oppløsning øker jevnt og trutt, øker også behovet for en ny videokilde som støtter det nye 4K-formatet. Netflix har allerede utvidet sin satsning på innhold med høyere oppløsning, men utvalget filmer og serier som er filmet i det skarpe formatet er fortsatt begrenset. I tillegg er det mange hjemmekino-entusiaster der ute som ønsker seg det ypperste innen lyd- og bildekvalitet.

Blu-ray med 4K-oppløsning
I den sammenhengen kan det nye Ultra-HD Blu-ray formatet være verdt å vente på. Den nye versjonen av BD-formatet har vært snakket om i flere år allerede, men nå er altså UHD-versjonen klar. Blu-ray Disc Association kunngjorde tirsdag at spesifikasjonene er fastsatt, og at de snart vil lisensiere produksjonen av spillerne ut til store og kjente elektronikkprodusenter som Samsung, Sony med flere. I den forbindelse har de også sluppet den offisielle logoen du kan se over.

Som vi har skrevet om tidligere, lover det nye UHD BD formatet både høyere lagringskapasitet og overføringshastighet enn forgjengeren. Kombinert med nyere og mer effektiv videokompresjon gir det mulighet for å lagre og spille av helaftens spillefilmer i sylskarp Ultra-HD kvalitet. Objektbaserte surroundlyd-formater som Dolby Atmos og DTS-X er også en del av den nye Blu-ray standarden.

Tirsdagens kunngjøring er noe vi har ventet lenge på: Den innebærer at vi trolig får se flere produsenter vise frem prototyper under årets IFA-messe som går av stabelen i september. Så får vi bare håpe at de store filmselskapene nå vil kjenne sin besøkelsestid og gjøre kvalitetsfilmer tilgjengelig i det nye formatet. Vi gleder oss nemlig til å se hva Ultra HD Blu-ray er god for!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.