Her er Ultra HD Blu-ray

Det nye Ultra HD Blu-ray formatet har fått sin offisielle logo, og de første spillerne kommer troligvis allerede i år.

Skrevet av / 14.05.15 - 13:15
Her er Ultra HD Blu-ray

Mens antall solgte TV-er med 4K-oppløsning øker jevnt og trutt, øker også behovet for en ny videokilde som støtter det nye 4K-formatet. Netflix har allerede utvidet sin satsning på innhold med høyere oppløsning, men utvalget filmer og serier som er filmet i det skarpe formatet er fortsatt begrenset. I tillegg er det mange hjemmekino-entusiaster der ute som ønsker seg det ypperste innen lyd- og bildekvalitet.

Blu-ray med 4K-oppløsning
I den sammenhengen kan det nye Ultra-HD Blu-ray formatet være verdt å vente på. Den nye versjonen av BD-formatet har vært snakket om i flere år allerede, men nå er altså UHD-versjonen klar. Blu-ray Disc Association kunngjorde tirsdag at spesifikasjonene er fastsatt, og at de snart vil lisensiere produksjonen av spillerne ut til store og kjente elektronikkprodusenter som Samsung, Sony med flere. I den forbindelse har de også sluppet den offisielle logoen du kan se over.

Som vi har skrevet om tidligere, lover det nye UHD BD formatet både høyere lagringskapasitet og overføringshastighet enn forgjengeren. Kombinert med nyere og mer effektiv videokompresjon gir det mulighet for å lagre og spille av helaftens spillefilmer i sylskarp Ultra-HD kvalitet. Objektbaserte surroundlyd-formater som Dolby Atmos og DTS-X er også en del av den nye Blu-ray standarden.

Tirsdagens kunngjøring er noe vi har ventet lenge på: Den innebærer at vi trolig får se flere produsenter vise frem prototyper under årets IFA-messe som går av stabelen i september. Så får vi bare håpe at de store filmselskapene nå vil kjenne sin besøkelsestid og gjøre kvalitetsfilmer tilgjengelig i det nye formatet. Vi gleder oss nemlig til å se hva Ultra HD Blu-ray er god for!

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Scroll to Top