Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Full 4K pakke fra JVC

Glem det triste designet på JVC DLA-X900R, innvendig skjuler det seg en råtass av en 4K-projektor. Hvis den blir for dyr, har de to billigere modeller.

Man kan for alvor begynne å snakke om 4K oppløsning når alle tv-produsentene og ikke minst projektorprodusentene, har flere modeller med 4K-bilde. JVC DLA-X900R, sammen med de rimeligere DLA-X700R og DLA-X500R, mer enn dobler utvalget av projektorer med åtte ganger oppløsningen til vanlig 1080 HD.

Fra før har Sony VW1000ES, VW500ES og nylig lanserte VW1100ES.

De tre JVC-projektorene har fått nye bildepaneler med mye tettere plassering av piksler, som gir bedre lysutbytte (1300 l) og mer finkornet bilde. Men de er ikke ekte 4K-projektorer.

I stedet bruker de JVC’s e-shift3 teknologi, som tillater 4K signal inn, og kan oppskalere vanlig 2K HD slik at øyet oppfatter det som tilsvarende skarpheten man får fra ekte 4K-oppløsning.

Toppmodellen skryter av hele 150.000:1 i grunnkontrast, og rekordhøye 1.500.000:1 i dynamisk kontrast. Skal bli interessant å se hvordan dette arter seg i praksis, når vi får kalibrert et testeksemplar av X900R.

Annonse

De to neste modellene, X700R og X500R, har helholdsvis 120.000:1 og 60.000:1 i oppgitt grunnkontrast.

JVC’s Clear Black teknologi skal styre kontrasten i motivet automatisk, mens  Clear Motion Drive skal sørge for mindre støy og mykere bevegelser i actionscener og panoreringer.

Annonse

Projektorene kan dessuten styres av en mobilapp, hvor man også kan endre bildeinnstillinger.

De skal være i salg fra november, med to par PK-AG3 3D-briller og en PK-EM2 3D-sender, og i påvente av norske priser oppgir vi prisene i Euro så lenge:

DLA-X900R:  9.999

DLA-X700R:  6.999

DLA-X500R:  4.999

Fra JVC’s pressemelding:

  • 4K/60hz can be inputted
  • Extremely improved Dynamic range
  • New MPC
  • New Clear Motion Drive
  • Photo Mode – Adobe RGB
  • Mastered in 4K for x.v.Color
  • 6th Generation new D-ILA Chip
  • 2 Memories for Pixel Adjustment
  • Auto Calibration on 5 series
  • Newly Application for Smartphone

Foreløpig har vi ingen opplysninger om en billigere variant, som en X300R, men kan ikke se bort fra at den kan komme allerede på CES 2014 i januar. Enn så lenge fortsetter DLA-X35.

forfatter

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.