Search
Generic filters

Et monster i hjemmekinoen

Denons flaggskipreceiver AVR-4520 kan være svaret på våre villeste hjemmekinofantasier!

Når det kommer til å drive alle høyttalerne i hjemmekinoen, kan man liksom aldri få nok kraft, og lyden er aldri for ren. Det skal mye til for å holde kontroll på fem, sju eller til og med ni høyttalere, når eksplosjoner smeller som verst. Samtidig må det hele håndteres så nyansert at dialogene låter så troverdig at det føles som om skuespillerne står i rommet vårt. Og et forsiktig vindpust skal omtrent føles i nakken. Bare de beste forsterkerne får til dette, og Denon slår seg nå på brystet med AVR-4520.

Den nye receiveren er i den tunge klassen, med 9 x 150 watt. I kombinasjon med en separat effektforsteker kan den innebygde prosessoren håndtere et 11.2-kanals system. Det betyr to subwoofere, samt høyde- og breddehøyttalere.

Kompromissløs
Skal vi tro Hi-Fi Klubben, er det ingen kompromisser som er inngått i utviklingen av AVR-4520. Alle effektforsterkertrinnene er separate, diskrete monoblokker. Et kretsløp kalt D.D.S.C.-HD32 (Dynamic Discrete Surround Circuit) innebærer at alle elementene i surroundprosesseringen er optimalisert gjennom utvalgte, høykvalitets diskrete komponenter, inkludert separate A/D- og D/A-konvertere, med sofistikert 32-bits DSP surrounddekoding. Sammen med den nye Blu-ray-spilleren DBT-3313 forbedrer receiveren lydsignalet fra HDMI-overføringen ved å reklokke det gjennom Denon Link. HDMI-standarden har nemlig ingen egen klokke til lydsignalet, men synkroniserer dette i stedet til videoklokka. Videoklokka går på en frekvens som ikke er kompatibelt med noen av de vanlige lydoppløsningene, hvilket forårsaker en god del jitter. AVR-4520 har sin egen lydklokke som dikterer HDMI-signalet via en ekstra Deno Link-kabel.

iPod
AVR-4520 gir også iPod-musikken et realt løft, både via AirPlay og via USB-inngangen på fronten. Lydoverføringen skjer helt digitalt, som gir fullt utbytte av den avanserte signalbehandlingen i AVR-4520, inkludert 32-bit oppsampling, og om du ønsker det, Denons egne Compressed Audio Restorer-funksjon. Denne forsøker å gjette seg til informasjonen som har blitt borte i komprimeringen av MP3- og AAC-filer. Vi har til gjengjeld å høre en slik krets som gjør noe særlig mer enn å bare dra opp bassen og pent runde av diskanten, men det skal bli spennende å høre. Direct Play er også tilgjengelig, som innebærer at du kobler til USB-kabelen og trykker på iPod Play-knappen på receiveren eller fjernkontrollen, og du er i gang. En inngang for en av Denons iPod-dokker er også tilgjengelig.

Avansert
Blant de nyeste avanserte funksjonene finnes surroundlydmodiene DTS Neo:X, Audyssey DSX og Audysseys mest avanserte romkorreksjon, MultEQ-32XT. Receiveren kan dessuten kalibreres med Audyssey Pro, om du ønsker det. Nettverksfunksjon med strømming, internettradio og Spotify er også bygget inn, og via Denons Remote App kan både receiver og Blu-ray-spilleren DBT-3313 styres fra din smarttelefon eller nettbrett (iOS/Android).

AVR-4520 kommer i butikkhyllene rundt 1. november.

Prisen er etter forholdene slett ikke gal: 19.998 kroner.

hifiklubben.no

7 HDMI-innganger og 2 -utganger, samt utganger for to helt separate subwoofere er blant kontaktene på baksiden. Jommen er det ikke en platespillerinngang der, også!


Spesielle fordeler (i følge Hi-Fi Klubben)

+ 9 forsterkerkanaler
+ Effektdelen er bygget opp med monoblokker
+ Audiofil konstruksjon med D.D.S.C.-HD32 kretsløp
+ 32-bit oppsampling, AL32 Processing i alle kanaler
+ 11.2-kanals pre-out
+ Mulighet for individuell kalibrering/romorreksjon av to subwoofere
+ 2 USB-innganger (front/bak)
+ Ethernet-switch med fire tilkoblinger
+ Audyssey MultEQ-XT32 digital romkorreksjon
+ DTS Neo:X / Audyssey DSX / Dolby PLIIz
+ Denon Link HD og Hybrid PLL Jitter Reducer
+ Aluminiumsfront og stort display
+ HDMI Sone 2 og to samtidige HDMI-utganger
+ 11 sett høyttalerterminaler
+ Avansert grafisk brukerflate
+ Innebygget nettverksfunksjon med AirPlay og Spotify
+ Støtter FLAC/FLAC HD via nettverk og USB
+ Kan app-fjernbetjenes via Denon Remote App (iOS/Android)
+ HDMI-inngang på fronten
+ Innebygget platespillerinngang (MM)
+ Støtter 4k-bilder

Spesielle begrensninger (i følge Hi-Fi Klubben)
– Tilkobling til hjemmenettverket må skje via kabel (LAN)
– Noen løsninger med separat prosessor/effektforsterker kan gi deg enda større fleksibilitet og kraft

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!