Search
Generic filters

Epson slipper projektorer med ultrakontrast

IFA 2009: Med den nye EH-TW5500 har Epson klart å klemme 200.000:1 i kontrast ut av en LCD-projekter, noe som er rekord for en HD-projektor til 30.000 kroner. Men Epson slipper også fem andre projektorer, til langt hyggeliger priser.

Den grommeste av dem alle er TW5500 som etterfølger TW5000. Her er alt tilsynelatende ved det gamle, men kjennere vil se at kabinettet er mattsort på TW5500 noe som ikke gir se samme refleksene i mørkt rom som TW5000 gjør.
De tre LCD-panelene er hentet fra TW5000, men her sitter det en langt mer avansert iris, som blender lyset mer effektivt, og derme oppnår TW5500 enda bedre sortnivå og en svimlende kontrast på maksimalt 200.000:1.
Epson har ikke bare oppgradert maskinvaren, men også programvaren til TW5500. Super Definition kaller de en oppskarping av bildet som man kan justere i tre trinn. Eller slukke helt.
Under demonstrasjonen ble trinn tre hakket for skarpt, for diagonaler ble synlig sagtagget, men trinn en og to hadde absolutt potensiale. Spesielt på oppskalert DVD-film i full HD.
TW5500 skal koste 29.990 kroner når den finner butikkene i desember.

Den hvote TW4400 er bygget over samme maskinvare som TW5500, men uten dennes avanserte iris og uten de ISF-serfiserte fargejusteringene som proffene forlanger for å kunne kalibrere projektoren til perfeksjon.
TW4400 vil også koste mindre, 25.999 kroner for en projektor som likevel gir deg full HD med 130.000:1 i kontrast, er slett ikke ille.
For hjemmekino og annet bruk lanserte Epson også TW2900 til 11.499 kroner med 18.000:1 i kontrast, og for de som trenger enda mer lysutbytte, finnes også TW3500 med 36.000:1 i kontrast og høyere lysstyrke.

Siden ikke alle trenger maksimal kontrast og sortnivå, finnes også HD-ready i den 6.800 kroner rimelige TW450, og DM3 med integrerte stereohøyttalere og DVD-spiller. som man kan flytte rundt i huset og bruke til gaming, film, fotball og tv-sendinger..

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.