Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Enda bedre Blu-ray

Blu-ray er mer enn bare et nytt DVD-format med skarpere bilde. Nå kommer spillere som er både billigere, bedre og har funksjoner ingen har sett før.

Skrevet av / 20.10.08 - 16:59
Enda bedre Blu-ray

Vi tester: Jamo

Panasonic DMP-BD50
4 990 kr

Samsung BD-P1500
3 300 kr

Sammenlignet med vanlig DVD er det bildekvaliteten som er det mest synlige fremskrittet med Blu-ray-formatet. De fleste som ser Blu-ray-film på en HDTV, skjønner med en gang hva det dreier seg om. En bildekvalitet vanlig DVD ikke har vært i nærheten av, selv ikke med oppskalering av bildet til tilnærmet HD-kvalitet.

Ikke nok med det. På Blu-ray får man også mye bedre lydkvalitet: Rett og slett HD-lyd, hvor man slipper MP3-kvaliteten surroundlyd hittil har hatt på vanlig DVD.

Sjekk for øvrig vår test av surroundreceivere med støtte for HD-lyd i de nye surroundformatene som finnes på Blu-ray, testen finner du i denne utgaven av Lyd&Bilde.

Filmer på Blu-ray er i ferd med å synke i pris, det samme gjelder Blu-ray-spillere (BD). Forrige generasjon BD-spillere kan man fremdeles finne i noen butikker, med priser fra 2200 til 2500 kroner er det overkommelig for de fleste.

Bildekvaliteten kan alltid bli bedre, også på Blu-ray. Selv om oppløsningen på 1920 x 1080 punkter på en HD-flatskjerm ser knivskarpt ut i de flestes øyne, er det rom for bedre bevegelsesskarphet, fargenyanser, fargespekter og kontrastgraderinger. Den nye generasjonen BD-spillere er et steg i retning enda bedre bildekvalitet, med eksempelvis Deep Color som gir større fargespekter, og mer nøyaktig signalbehandling.

Men den nye generasjon spillere er ikke bare billigere og raskere til å starte. De har også nye tllleggsfunksjoner som internettilkobling og Blu-ray Profile 2.0, som gir brukeren nye funksjoner. Som interaktiviteten Blu-ray Profile 2.0 gir i form av ekstramateriale man kan laste ned fra en nettverkstilkobling, såkalt BD-Live (se forklaring).

I denne testen er Samsung BD-P1500 sammenlignet med den mer avanserte Panasonic DMP-BD50. Samsung-spilleren mangler flere av funksjonene til Panasonic-spilleren, men koster mindre. Hvilken som gir best valuta for pengene, skal vi fortelle her.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top