SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Enda bedre Blu-ray

Blu-ray er mer enn bare et nytt DVD-format med skarpere bilde. Nå kommer spillere som er både billigere, bedre og har funksjoner ingen har sett før.

Vi tester: Jamo

Panasonic DMP-BD50
4 990 kr

Samsung BD-P1500
3 300 kr

Sammenlignet med vanlig DVD er det bildekvaliteten som er det mest synlige fremskrittet med Blu-ray-formatet. De fleste som ser Blu-ray-film på en HDTV, skjønner med en gang hva det dreier seg om. En bildekvalitet vanlig DVD ikke har vært i nærheten av, selv ikke med oppskalering av bildet til tilnærmet HD-kvalitet.

Ikke nok med det. På Blu-ray får man også mye bedre lydkvalitet: Rett og slett HD-lyd, hvor man slipper MP3-kvaliteten surroundlyd hittil har hatt på vanlig DVD.

Sjekk for øvrig vår test av surroundreceivere med støtte for HD-lyd i de nye surroundformatene som finnes på Blu-ray, testen finner du i denne utgaven av Lyd&Bilde.

Filmer på Blu-ray er i ferd med å synke i pris, det samme gjelder Blu-ray-spillere (BD). Forrige generasjon BD-spillere kan man fremdeles finne i noen butikker, med priser fra 2200 til 2500 kroner er det overkommelig for de fleste.

Bildekvaliteten kan alltid bli bedre, også på Blu-ray. Selv om oppløsningen på 1920 x 1080 punkter på en HD-flatskjerm ser knivskarpt ut i de flestes øyne, er det rom for bedre bevegelsesskarphet, fargenyanser, fargespekter og kontrastgraderinger. Den nye generasjonen BD-spillere er et steg i retning enda bedre bildekvalitet, med eksempelvis Deep Color som gir større fargespekter, og mer nøyaktig signalbehandling.

Men den nye generasjon spillere er ikke bare billigere og raskere til å starte. De har også nye tllleggsfunksjoner som internettilkobling og Blu-ray Profile 2.0, som gir brukeren nye funksjoner. Som interaktiviteten Blu-ray Profile 2.0 gir i form av ekstramateriale man kan laste ned fra en nettverkstilkobling, såkalt BD-Live (se forklaring).

I denne testen er Samsung BD-P1500 sammenlignet med den mer avanserte Panasonic DMP-BD50. Samsung-spilleren mangler flere av funksjonene til Panasonic-spilleren, men koster mindre. Hvilken som gir best valuta for pengene, skal vi fortelle her.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.