s.055

Blu-ray er mer enn bare et nytt DVD-format med skarpere bilde. Nå kommer spillere som er både billigere, bedre og har funksjoner ingen har sett før.

Vi tester: Jamo

Panasonic DMP-BD50
4 990 kr

Samsung BD-P1500
3 300 kr

Sammenlignet med vanlig DVD er det bildekvaliteten som er det mest synlige fremskrittet med Blu-ray-formatet. De fleste som ser Blu-ray-film på en HDTV, skjønner med en gang hva det dreier seg om. En bildekvalitet vanlig DVD ikke har vært i nærheten av, selv ikke med oppskalering av bildet til tilnærmet HD-kvalitet.

Ikke nok med det. På Blu-ray får man også mye bedre lydkvalitet: Rett og slett HD-lyd, hvor man slipper MP3-kvaliteten surroundlyd hittil har hatt på vanlig DVD.

Annonse

Sjekk for øvrig vår test av surroundreceivere med støtte for HD-lyd i de nye surroundformatene som finnes på Blu-ray, testen finner du i denne utgaven av Lyd&Bilde.

Filmer på Blu-ray er i ferd med å synke i pris, det samme gjelder Blu-ray-spillere (BD). Forrige generasjon BD-spillere kan man fremdeles finne i noen butikker, med priser fra 2200 til 2500 kroner er det overkommelig for de fleste.

Bildekvaliteten kan alltid bli bedre, også på Blu-ray. Selv om oppløsningen på 1920 x 1080 punkter på en HD-flatskjerm ser knivskarpt ut i de flestes øyne, er det rom for bedre bevegelsesskarphet, fargenyanser, fargespekter og kontrastgraderinger. Den nye generasjonen BD-spillere er et steg i retning enda bedre bildekvalitet, med eksempelvis Deep Color som gir større fargespekter, og mer nøyaktig signalbehandling.

Men den nye generasjon spillere er ikke bare billigere og raskere til å starte. De har også nye tllleggsfunksjoner som internettilkobling og Blu-ray Profile 2.0, som gir brukeren nye funksjoner. Som interaktiviteten Blu-ray Profile 2.0 gir i form av ekstramateriale man kan laste ned fra en nettverkstilkobling, såkalt BD-Live (se forklaring).

I denne testen er Samsung BD-P1500 sammenlignet med den mer avanserte Panasonic DMP-BD50. Samsung-spilleren mangler flere av funksjonene til Panasonic-spilleren, men koster mindre. Hvilken som gir best valuta for pengene, skal vi fortelle her.

Annonse

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.
Se den første, heftige, traileren til den nye storfilmen.
Også nykommeren på strømmemarkedet, Paramount+, vil produsere lokalt, nordisk, innhold.
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.