En vegg av lyd

Artcoustics nye Spitfire-høyttalere går snart inn for landing.
Annonse
Annonse
forfatter

Danske Artcoustic har spesialisert seg på vegghøyttalere, og de to siste årene har de jobbet iherdig med sin nye toppserie Spitfire SL, som kommer på markedet i november. Disse svært effektive høyttalerne er bare 67mm dype, og veier bare 5,5 kg for den minste. Den største modellen har en følsomhet på 101 desibel og klarer lydtrykk opp til 124 desibel, hvilket er imponerende for kompakte vegghøyttalere. Den høye ytelsen er mulig gjennom Artcoustics nye Array-konfigurasjon, som plasserer mange elementer på linje, omtrent som en liten line source. En løsning vi har sett tidligere blant annet på THX godkjente høyttalere, men sjelden i dette omfanget. Høyttalerne er ment å brukes sammen med en subwoofer, for eksempel Artcoustics egen Spitfire sub.

Som resten av Artcoustic sitt sortiment kan Spitfire SL dekkes med dekorative stoffgriller i en rekke farger og/eller med digitale print utenpå. Utvalget av høyttalere og motiver er såpass overveldende at danskene nå har lansert en egen iPad-app hvor du kan se bilder av de forskjellige modellene, motiver og ikke minst en rekke lydinstallasjoner fra hele verden.

De fire modellene i serien heter:

Spitfire SL4-2

Spitfire SL6-3

Spitfire SL8-4

Spitfire SL16-8

Norsk importør er Video Film International.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter