Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ekstrem hjemmekino fra JBL

Fem nye modeller i Synthesis-serien og en ny surroundprocessor.

Skrevet av / 10.03.16 - 14:34
Ekstrem hjemmekino fra JBL

Hvis hjemmekinoen har ambisjoner om å matche lyden fra de store salene, skal man se nærmere på JBLs Synthesis-høyttalerserie, som nylig har blitt utvidet med fem nye medlemmer.

Det er professionelle saker, som prismessig rekker fra «dyrt, men oppnåelig» – og opp til et prisnivå hvor man må overveie å selge en nyre for å betale herligheten. I hvert fall hvis man skal utstyre en 16- eller 32-kanales Dolby Atmos-hjemmekino.

Foto: JBL
JBL LSR705i. Foto: JBL

I den laveste enden finner man LSR705i med hornladet kompresjonsdiskant og 5 tommers bass. Storebror LSR708i har 8 tommers bass og samme diskantelement og horn. Prisen er ikke helt fastsatt, men forvent 15.000 kroner pr. stk. for 5-tommers-utgaven og 17.000 kroner stykket for 8-tommeren.

JBL LSR708i. Foto: JBL
JBL LSR708i. Foto: JBL

Hvis du vil unngå boksete kabinetter i hjemmekinoen er innbygging løsningen. Det gjelder i enda høyere grad høydekanalene i et Dolby Atmos- eller DTS:X-oppsett. JBL Synthesis SCL-3 og SCL-4 er utstyrt med henholdsvis to 5-tommers basselementer og en 7-tommers bass. Begge har samme kompresjonsdiskant med et ekstra kort horn, som gjør det mulig å bygge inn høyttalerne, selv om det bare er 10 cm spillerom i dybden. Prisen er den samme for SCL-3 og SCL-4, rundt 32.000 kroner pr stykk.

Foto: JBL
Foto: JBL
Foto: JBL
Foto: JBL

Skal man flytte luft, kommer man imidlertid ikke utenom store bassenheter i voksne kabinetter. JBL 4367 er basert på JBLs M2 studiomonitor. Bestykningen er en 15-tommers bass og et solid horn med JBLs D2-element til resten av området. Prisen er rundt 140.000 kroner paret.

Foto: JBL
Foto: JBL

Til å styre det hele har Trinnov Audio utviklet en JBL-versjon av sin Altiude 32-surroundprosessor. JBL Synthesis SDP-75, som den heter, har direkte digital Blu-Link-utgang til JBLs egne Room EQ-equalizere og forsterkere. Avhengig av antallet kanaler må man ut med mellom 260.000 og 350.000 kroner for å få den med seg hjem.

Foto: JBL
Foto: JBL

Artikkelfoto: HTP demonstrerer JBL Synthesis på Hi-Fi & Surround 2015. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Tar Sonos opp kampen mot Apple og Sony?

Dolby Atmos - uten Atmos-høyttalere

0
Scroll to Top