Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

DVD på steroider

Toshiba ser ikke ut til å ville lansere noen Blu-ray-spiller med det første, men har i stedet satset alt på å gjøre det aldrende DVD-formatet enda bedre. XD-E500 skal faktisk gi bilder som er «nesten like bra» som Blu-ray – og det fra en DVD-spiller til bare 1500 kroner!

Skrevet av / 06.01.09 - 18:51
DVD på steroider


Picture 222
Toshiba har valgt å slippe en DVD-spiller i en tid hvor andre produsenter lanserer Blu-ray-spillere over en lav sko. I dag kan du kjøpe Blu-ray-spillere fra rundt 2000 kroner og oppover. Du får det også i Sonys populære spillkonsoll PlayStation 3, til rundt 4000 kroner. Blu-ray-formatet gir deg tilgang til HD-filmer som har langt høyere lyd- og bildekvalitet enn DVD.

Likevel – skal du ha fullt utbytte av det nye formatet, bør du helst ha en stor flatskjerm eller projektor, og gjerne et frittstående surroundanlegg som støtter de nye lydformatene. Og som denne månedens stortest av BD-spillere viser, er det slett ikke alle som gjør en like god jobb på de gamle DVD-platene dine. Det er nettopp her Toshiba hevder at deres nye spiller er bedre enn alle andre. De går faktisk så langt som å hevde at XD-E500 gir DVD-bilder i tilnærmet Blu-ray-kvalitet.
Super-DVD?
XD-E500 er det nærmeste man kommer en DVD-spiller på steroider. Toshiba har brukt mye av erfaringen sin fra utviklingen av HD DVD (formatet som tapte mot Blu-ray i HD-krigen), og resultatet er blant annet bildeforbedringskretsen XDE – eXtended Detail Enhancement – en slags «tretrinns-rakett» som øker skarpheten, fargedybden og kontrasten i bildet.

Kort fortalt legges det til bildeinformasjon i DVD-signalet som skal bidra til en opplevelse av økt bildekvalitet. Vi sier opplevelse, for selv ikke den råeste bildeprosessor kan legge til informasjon som ikke finnes – den kan bare fremheve det som ligger der.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top