Search
Generic filters

DVD på steroider

Toshiba ser ikke ut til å ville lansere noen Blu-ray-spiller med det første, men har i stedet satset alt på å gjøre det aldrende DVD-formatet enda bedre. XD-E500 skal faktisk gi bilder som er «nesten like bra» som Blu-ray – og det fra en DVD-spiller til bare 1500 kroner!


Picture 222
Toshiba har valgt å slippe en DVD-spiller i en tid hvor andre produsenter lanserer Blu-ray-spillere over en lav sko. I dag kan du kjøpe Blu-ray-spillere fra rundt 2000 kroner og oppover. Du får det også i Sonys populære spillkonsoll PlayStation 3, til rundt 4000 kroner. Blu-ray-formatet gir deg tilgang til HD-filmer som har langt høyere lyd- og bildekvalitet enn DVD.

Likevel – skal du ha fullt utbytte av det nye formatet, bør du helst ha en stor flatskjerm eller projektor, og gjerne et frittstående surroundanlegg som støtter de nye lydformatene. Og som denne månedens stortest av BD-spillere viser, er det slett ikke alle som gjør en like god jobb på de gamle DVD-platene dine. Det er nettopp her Toshiba hevder at deres nye spiller er bedre enn alle andre. De går faktisk så langt som å hevde at XD-E500 gir DVD-bilder i tilnærmet Blu-ray-kvalitet.
Super-DVD?
XD-E500 er det nærmeste man kommer en DVD-spiller på steroider. Toshiba har brukt mye av erfaringen sin fra utviklingen av HD DVD (formatet som tapte mot Blu-ray i HD-krigen), og resultatet er blant annet bildeforbedringskretsen XDE – eXtended Detail Enhancement – en slags «tretrinns-rakett» som øker skarpheten, fargedybden og kontrasten i bildet.

Kort fortalt legges det til bildeinformasjon i DVD-signalet som skal bidra til en opplevelse av økt bildekvalitet. Vi sier opplevelse, for selv ikke den råeste bildeprosessor kan legge til informasjon som ikke finnes – den kan bare fremheve det som ligger der.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.