Search
Generic filters

Dolby øker lydkvaliteten

Vil gjøre surroundlyden fra Blu-ray enda bedre.

Amerikanske Dolby Laboratories i San Francisco kunngjorde i dag at Blu-ray filmer med Dolby TrueHD nå kan få enda høyere lydkvalitet gjennom såkalt oppsampling.

I praksis dreier det seg om en ny type komprimering hvor man oppsampler lydsporet fra 48kHz til 96kHz i produksjonsprosessen.

Flere avanserte hjemmekinoprosessorer foretar en slik oppsampling før de dekoder det digitale lydsporet til analog lyd. Forskjellen er at Dolby nå vil implementere oppsampling allerede under mastring.

Et tapsfritt lydformat som Dolby TrueHD er i utgangspunktet vanskelig å forbedre, sier Craig Eggers hos Dolby Laboratories. Derimot er det fullt mulig å forbedre kildematerialet, og det oppnår vi med 96kHz oppsampling, sier Eggers.

For en gangs skyld trenger man ikke kjøpe nytt hjemmekinoutstyr for å få glede av den forbedrede lydkvaliteten. Filmbransjen må imidlertid belage seg på å oppgradere produksjonsutstyret sitt med en ny koder fra Dolby.

Blant de første Blu-ray utgivelsene med Dolby TrueHD 96Khz blir konsertopptaket San Francisco Symphony at 100 disc, den kinesiske filmen The Flowers of War.

Les mer om Dolby TrueHD 96k upsampling her

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker