Derfor forstår ikke Siri norsk

Siri må lære mer om uttalen vår før Apple TV får norsk talegjenkjenning.
forfatter

Apples stemmesøk-tjeneste Siri finnes nå på 30 forskjellige språk til iPhone og iPad, inkludert norsk. Men foreløpig ikke til nye Apple TV, hvor Siri spiller en nøkkelrolle forbrukeropplevelsen. Hvorfor er det slik?

Grunne er at Apple vil være sikre på at Siri forstår hvordan vi (og andre land) uttaler navnene på forskjellige filmer, tv-serier og skuespillernavn. Det skriver skriver 9to5mac, som siterer MacPrime.

Breaking Bad og Game of Thrones staves nok likt, men den fonetisk uttalen, diksjon og rytme varierer mye fra land til land. I artiklen nevnes skuespilleren Matthew McConaughey som et eksempel på et utfordrende navn.På grunn av dette kreves det mer arbeid før Siris talegjenkjenning fungerer tilfredstillende til Apple TV.

Det er likevel mulig å teste Siri til Apple TV på engelsk, men da må du ha en engelsk eller amerikansk iTunes-konto.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.