Nyhet

Denon-receivere med mange funksjoner til en rimelig pris

Denons tre nye receivere, AVR-S770H, AVR-S670H og AVC-S670H, tilbyr høy oppløsning og de nyeste lydstandardene uten at å sprenge banken.

Skrevet av / 27.07.23 - 16:30
Denon-receivere med mange funksjoner til en rimelig pris

Er den fremtidssikret nå?

Selv om det er nesten umulig å finne videoinnhold i 8K-oppløsning i dag, og det heller ikke er noen umiddelbare tegn på at de store strømmetjenestene vil begynne å støtte det, kan tvilen likevel komme snikende når du skal bytte ut hjemmekinoreceiveren. Kan den plutselig bli utdatert?

Denne bekymringen skal ikke stoppe potensielle hjemmekinoeiere fra å kjøpe en av Denons nye receivere. Selskapet har nettopp presentert tre nye modeller, AVR-S770H, AVR-S670H og AVC-S670H. Og alle har støtte for video i 8K-oppløsning.

Men det er ikke nødvengigvis 8K-funksjonaliteten i seg selv som gjør de tre nye modellene interessante, men heller prisen. Vi har ikke fått norske priser ennå, men den mest avanserte modellen, AVR-S770H, koster 779 euro, noe som skulle tilsi at den blir tilgjengelig for under 9000 norske kroner.

Les også Denon har overgått seg selv Akkurat når du tror Denon ikke kan gjøre det bedre, kommer 15-kanaleren AVC-A1H og gjør fordommene til skamme.

Til denne prisen får du en 7.2-kanals receiver med Dolby Atmos, DTS:X og høyoppløst surroundlyd med Dolby TrueHD og DTS HD Master Audio.

De to mindre modellene, AVR-S670H og AVC-S670H, må nøye seg med 5,2 kanaler og ingen Dolby Atmos. Forskjellen mellom disse to er at AVR-S670H er en klassisk AV-receiver med innebygd FM-radio, mens AVC-S670H er en ren forsterker uten analogt radiomottak. Og ettersom alle tre har innebygd HEOS med mulighet for strømming fra alle strømmetjenester og multirom, vil det analoge radiomottaket neppe bli brukt. AVR-S670H koster 679 EUR (ca. 7.500 kroner) og AVC-670H koster 629 EUR (ca. 7.000 kroner). Til sammenligning koster AVR-S670H mindre enn en tiendedel av Denons monstrøse kraftpakke av en hjemmekinoforsterker, AVC-A1H.

High-Denon_avr_S670H_e2_e1c_studioR High-Denon_avc_S670H_e2_e1c_studioR High-Denon_avr_S770H_e2_e1c_studioR
<
>
Denon AVC-S670H er en ren 5.2-kanals forsterker med 8K-video. (Foto: Denon)

Utgangseffekten på alle modellene er oppgitt til 145 W per kanal. Og selv om dette er «hjemmekino-watt», målt i 6 ohm og med kun én kanal om gangen, bør det i sum være mer enn nok for de fleste stuer.

Som de nerdene vi er, ønsker vi enhver teknologisk utvikling velkommen. Spørsmålet er likevel om de som investerer i 8K-TV-er til hjemmekinoanlegget sitt i løpet av de neste årene – som fortsatt vil være svindyre – vil nøye seg med 5.2 kanaler og uten Dolby Atmos?

Vi gjetter på at 8K-kompatibilitet blir en trøstefunksjon som de fleste aldri kommer til å benytte seg av. Men på den andre siden, hvis det er det som skal til for å investere i skikkelig god lyd til filmene, er det heller ikke så verst.

Denon AVC-S670H lover 8K-støtte til en rekordlav pris (Foto: Denon)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Scroll to Top