Den ultimate lommespilleren for musikk og film

Med en kombinasjon av glimrende skjermegenskaper, trådløs wi-fi, bra batteritid og støtte for de fleste AV-formater, synes Q5 å ha alle ingredienser til å være den ultimate lommespilleren.

Koreanske COWON står bak flere gode mediaspillere og avanserte mp3-spillere. Q5 er storebroren i spillerfamilien, og listen over funksjoner og finesser er imponerende. Med en prislapp på rundt 4000 kroner er den ikke av de billigste. Hva får vi så for pengene kontra rimeligere løsninger fra for eksempel Archos 605WiFi?

Solid kvalitet
Den halvstore spilleren fra COWON oser av selvtillit, og man får en skikkelig porsjon kvalitetsfølelse når den inntar hånden. Vekten og den kompromissløse, solide rammen synes å tåle en støt. Knapper er presise og kan dessuten låses for å hindre utilsiktet betjening.

Batteritiden er oppgitt til 7 timer videoavspilling eller 14 timer musikk, da skjermen slukker automatisk for å spare strøm etter en liten stund. Betjening av berøringsskjermen gjøres med en penn, eller stylus som det heter på fint. Det tar litt tid til å bli vant med berøringsskjermens respons, men det går seg fort til. Innlasting av filer gjøres ved å koble Q5 til en pc via en USB-tilkobling. Man får da opp mappestrukturen i windowsutforskeren og kan enkelt overføre filer frem og tilbake med ”dra-og-slipp”-metoden.

Stor lommespiller
Vi må innrømme at COWON Q5 er litt i største laget for at man drar den med overalt. Den er med sine 380 gram litt tung å ha med seg i mange tilfeller, men appellerer til oss likevel på grunn av browsermuligheten og trådløs Internett-støtte. For da kan man faktisk velge å la laptopen ligge igjen hjemme, og likevel komme seg på nett for å sjekke e-post eller annen en­kel surfing.

Vi vil definere Q5 som en tabletvideo­spiller med data­­mu­lighet fremfor en ekte lommedatamaskin, selv om den kjører Windows mobile pro 5.0 operativsystem, dessverre kun på engelsk. Søker man en ren musikkspiller, finnes det langt mer hendige og ikke minst rimeligere løsninger. Likevel savner vi ting som et lite stativ vi kunne bruke på bordene bak på flysetet eller på toget.

Spilleren er som sagt litt småtung, og blir varm pga. harddisken under bruk. Man blir rett og slett svett og sliten i hendene dersom man skal holde den for en hel film!

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!