s.036

Med en kombinasjon av glimrende skjermegenskaper, trådløs wi-fi, bra batteritid og støtte for de fleste AV-formater, synes Q5 å ha alle ingredienser til å være den ultimate lommespilleren.

Koreanske COWON står bak flere gode mediaspillere og avanserte mp3-spillere. Q5 er storebroren i spillerfamilien, og listen over funksjoner og finesser er imponerende. Med en prislapp på rundt 4000 kroner er den ikke av de billigste. Hva får vi så for pengene kontra rimeligere løsninger fra for eksempel Archos 605WiFi?

Solid kvalitet
Den halvstore spilleren fra COWON oser av selvtillit, og man får en skikkelig porsjon kvalitetsfølelse når den inntar hånden. Vekten og den kompromissløse, solide rammen synes å tåle en støt. Knapper er presise og kan dessuten låses for å hindre utilsiktet betjening.

Batteritiden er oppgitt til 7 timer videoavspilling eller 14 timer musikk, da skjermen slukker automatisk for å spare strøm etter en liten stund. Betjening av berøringsskjermen gjøres med en penn, eller stylus som det heter på fint. Det tar litt tid til å bli vant med berøringsskjermens respons, men det går seg fort til. Innlasting av filer gjøres ved å koble Q5 til en pc via en USB-tilkobling. Man får da opp mappestrukturen i windowsutforskeren og kan enkelt overføre filer frem og tilbake med ”dra-og-slipp”-metoden.

Stor lommespiller
Vi må innrømme at COWON Q5 er litt i største laget for at man drar den med overalt. Den er med sine 380 gram litt tung å ha med seg i mange tilfeller, men appellerer til oss likevel på grunn av browsermuligheten og trådløs Internett-støtte. For da kan man faktisk velge å la laptopen ligge igjen hjemme, og likevel komme seg på nett for å sjekke e-post eller annen en­kel surfing.

Vi vil definere Q5 som en tabletvideo­spiller med data­­mu­lighet fremfor en ekte lommedatamaskin, selv om den kjører Windows mobile pro 5.0 operativsystem, dessverre kun på engelsk. Søker man en ren musikkspiller, finnes det langt mer hendige og ikke minst rimeligere løsninger. Likevel savner vi ting som et lite stativ vi kunne bruke på bordene bak på flysetet eller på toget.

Annonse

Spilleren er som sagt litt småtung, og blir varm pga. harddisken under bruk. Man blir rett og slett svett og sliten i hendene dersom man skal holde den for en hel film!

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.