Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Den ultimate lommespilleren for musikk og film

Med en kombinasjon av glimrende skjermegenskaper, trådløs wi-fi, bra batteritid og støtte for de fleste AV-formater, synes Q5 å ha alle ingredienser til å være den ultimate lommespilleren.

Skrevet av / 20.10.08 - 16:26
Den ultimate lommespilleren for musikk og film

Koreanske COWON står bak flere gode mediaspillere og avanserte mp3-spillere. Q5 er storebroren i spillerfamilien, og listen over funksjoner og finesser er imponerende. Med en prislapp på rundt 4000 kroner er den ikke av de billigste. Hva får vi så for pengene kontra rimeligere løsninger fra for eksempel Archos 605WiFi?

Solid kvalitet
Den halvstore spilleren fra COWON oser av selvtillit, og man får en skikkelig porsjon kvalitetsfølelse når den inntar hånden. Vekten og den kompromissløse, solide rammen synes å tåle en støt. Knapper er presise og kan dessuten låses for å hindre utilsiktet betjening.

Batteritiden er oppgitt til 7 timer videoavspilling eller 14 timer musikk, da skjermen slukker automatisk for å spare strøm etter en liten stund. Betjening av berøringsskjermen gjøres med en penn, eller stylus som det heter på fint. Det tar litt tid til å bli vant med berøringsskjermens respons, men det går seg fort til. Innlasting av filer gjøres ved å koble Q5 til en pc via en USB-tilkobling. Man får da opp mappestrukturen i windowsutforskeren og kan enkelt overføre filer frem og tilbake med ”dra-og-slipp”-metoden.

Stor lommespiller
Vi må innrømme at COWON Q5 er litt i største laget for at man drar den med overalt. Den er med sine 380 gram litt tung å ha med seg i mange tilfeller, men appellerer til oss likevel på grunn av browsermuligheten og trådløs Internett-støtte. For da kan man faktisk velge å la laptopen ligge igjen hjemme, og likevel komme seg på nett for å sjekke e-post eller annen en­kel surfing.

Vi vil definere Q5 som en tabletvideo­spiller med data­­mu­lighet fremfor en ekte lommedatamaskin, selv om den kjører Windows mobile pro 5.0 operativsystem, dessverre kun på engelsk. Søker man en ren musikkspiller, finnes det langt mer hendige og ikke minst rimeligere løsninger. Likevel savner vi ting som et lite stativ vi kunne bruke på bordene bak på flysetet eller på toget.

Spilleren er som sagt litt småtung, og blir varm pga. harddisken under bruk. Man blir rett og slett svett og sliten i hendene dersom man skal holde den for en hel film!

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Denne får du ikke kjøpt her hjemme

Rimeligere hjemmekino fra Pioneer

Ny subwoofer til de superrike

Drømmer du om egen hjemmekino, lydstudio, gaming-rom?

Hjemmekino-råskinn er inne til test

Nå kommer den endelig

Råere surroundforsterker fra Denon

"Alle" elsker Dolby

Nytt lydformat vil knuse Dolby Atmos

Januarsalg på lydplanker

Sjekk den knøttlille 4K-projektoren

Vil bringe 3D-lyd til "alle"

Lyd & Bilde
Scroll to Top