Canal Digital fornyer TV-hverdagen

Med den kommende TV-tjenesten T-We fra Canal Digital skal det godt gjøres å gå glipp av favorittprogrammet ditt.
Annonse
Annonse
forfatter

Med dagens tilbud kan vi ta opp to programmer samtidig, mens vi ser på ett av dem – eller en annen kanal tilknyttet samme bånd som én av de to. I nær fremtid, nærmere bestemt første kvartal 2013, ruller Canal Digital ut sin nye tjeneste T-We, hvorpå det skal godt gjøres å ikke klare å få sett programmene sine. Dette gjelder kun for kabel-TV-kunder.

Ukesarkiv
Hvis mange programmer har kolliderende sendetid, kan vi nemlig dra utnytte av at den siste uka med TV bufres hos Canal Digitals servere (såkalt Time Shift), slik at sluttbrukeren når som helst kan gå tilbake i tid på kabelboksens programguide og velge å se programmer inntil en uke tilbake i tid. Pr. i dag er det avtale med 30 kanaler for denne funksjonen, men det jobbes med flere. Slår du dessuten på TV-en midt i et program, kan du velge funksjonen ”Kjør forfra”, og du får se programmet fra begynnelsen.

– I vår nye løsning får videostrømmen et dedikert frekvensområde i nettet som gjør at vi kan garantere kvalitet på tilbudet. Det betyr at filmen eller programmet starter med én gang, vil holde høy kvalitet og kan håndtere spoling og så videre bedre enn dagens OTT-løsning. Det betyr at kunden ikke er avhengig av høy bredbåndshastighet for å sikre høy kvalitet og ikke minst slippe lang buffering ved oppstart, treg respons ved spoling og så videre, forklarer produktsjef i Canal Digital, Øystein Joar Holte.

TV-arkiv
Foruten ukesarkivet legges et stort utvalg av programmer i Canal Digitals TV-arkiv. Her kan programmene bli liggende så lenge som innholdstilbyderne tillater det. For eksempel vil man kunne gå tilbake og se en seriesesong fra start.
Noe innhold vil kunne koste et lite engangsbeløp. For eksempel 9 kroner for en TV-episode. Men akkurat hvordan dette skal løses og hva tjenestene vil bli, gjenstår det fremdeles noen detaljer om.

TV-arkivet du kan bla tilbake i og hente innhold fra har samme grensesnitt som filmleietjenesten Go.

Konflikthåndtering
Dersom du ønsker å gjøre flere opptak samtidig enn det som er mulig, vil du dekoderen gi deg beskjed om en konflikt. Dersom ett av opptakene finnes i arkivet eller vil gå ved et noe senere tidspunkt på en annen kanal, vil du kunne få beskjed om dette, slik at du likevel kan få med deg alle programmene.

Annonse

Filmleie
Filmleien Go vil også bakes inn i den nye tjenesten T-We. Her kan du leie filmer direkte på skjermen, da inndelt i Kategorier, Anbefalinger (redaksjonelle anbefalinger), Mine favoritter og selvsagt et felt for frisøk. Filmenes karakterer i IMDB vil vises, slik at man får en viss følelse av hva folk flest synes om den. Vi fikk i dag en demonstrasjon, som klart viser at filmene laster raskt. Dette fordi filmene har sin egen frekvensluke i kabelbåndet, og er separert fra internett. Dermed strømmer video raskt, uavhengig av internetthastigheten. Skal du spole fremover i filmen, skiftes dessuten boksen automatisk over til en egen filmfil som går i tilsvarende hastighet som du ønsker å spole. Dermed spoler du ikke faktisk i filmfilen du strømmer, noe som gjør at spoling går mye jevnere.

Ny dekoder
Det vil dessuten komme en ny dekoder (PVR), 5743 CDX. Mens dagens dekodere kan gjøre to opptak mens du ser ett av dem, har den nye dekoderen hele åtte tunere innebygd. Det betyr ikke at du kan gjøre åtte simultane opptak, men den nye dekoderen kan ta opp tre programmer mens du samtidig ser et fjerde. Det fjerde kan du da velge fritt fra alle kanalene på dekoderen. Den nye dekoderen støtter også multiskjermsvisning, at du altså kan vise innholdet på flere enheter som TV, nettbrett og smartmobiler, samtidig. Lagringsplass er 500 GB.

Den nye PVR-en heter TNR-5743CDX.

Rask zapping
Når du ser på én kanal, har boksen tunet inn på kanalen over og under i rekkefølgen, som gir en veldig hurtig zappetid, for den som liker å bla fort fra kanal til kanal. Dette skal nå gå like rask som med gamle analog-tv-er.

PVR-en vil få en ny, forbedret universalfjernkontroll som kan programmeres, og som dessuten fungerer både over IR og RF. Det vil også bli mulig å fjernstyre opptak på kabelboksen, ved hjelp av en app for iOS og Android smartmobiler og nettbrett. Det er også en app under utvikling for Windows Phone.

Annonse
Den nye fjernkontrollen har både IR og RF og er tilpasset de nye funksjonene.

Klient
I tillegg til den nye PVR-en lanseres en klient (såkalt ”zapper”), som er en enklere boks uten harddisk, som er ment å brukes i andre rom i huset. For eksempel har du PVR-en koblet til i stua, mens klient-boksene kobles til husets andre TV-er. Disse har de samme grunnfunksjonene som PVR-en, og du kan se og gjøre opptak på samme måte med disse, de kommuniserer da mot PVR-ens harddisk. Fjernkontrollene til klienten er litt enklere enn den til PVR-en, blant annet ved ikke å ha RF-kommunikasjon.

Tilgjengelighet
De nye tjenestene og produktene skal rulles ut i løpet av første kvartal 2013. Priser ikke satt, men vil mest sannsynlig bli omtrent de samme som dagens bokser koster i dag. Snart blir det vel TV-slaver av oss, hele gjengen!

canaldigital.no

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.