Search
Generic filters

Bose-TV med innebygd surroundlyd

Med 16 innebygde høyttalere lover Bose Videowave II markedets heftigste TV-lyd.

Snart to år har gått siden lanserte Bose sin første TV med innebygd surroundanlegg. Nå er det klart for oppfølgeren, Videowave II!

Bose som er mest kjent for knøttsmå hjemmekinoanlegg og støyreduserende hodetelefoner, klinte like godt til med det som den gang var markedets dyreste LCD-skjerm: 60.000 kroner for en 46 tommer. Lyden var det riktignok ingenting å utsette på: Med baksiden full av kraftige høyttalere serverte Videowave den beste lyden vi noensinne hadde hørt fra en TV, og det med god margin. Men bildemessig hadde den konvensjonelle LCD-skjermen naturlig nok sine begrensninger. «en lyd-TV for de spesielt interesserte», var vår dom da vi testet den første Videowave-modellen i 2011.

Nå er altså arvtageren på vei, og Bose ser ut til å tatt til seg noen av ankepunktene vi hadde på forrige modell. Den nye Videowave II er tilgjengelig i 46 og 55 tommers utgave og har blant annet fått nye, oppdaterte bak-LED bildepaneler. Dermed er det grunn til å håpe at Videowave II både leverer bedre bildekvalitet og har litt slankere «mavemål» enn den klumpete forgjengeren.

Prisen er også slanket litt: Med ca 45.000 for 46-tommeren og  ca 53.000 for 55-tommeren er det fortsatt snakk om dyre TV-er, men likevel hyggeligere, forutsatt at lydkvaliteten er like heftig som før. Prisen er også inkludert full installasjon av en Bose-forhandler.

Videowave II kommer med 16 innebygde høyttalere som gir virtuell surroundlyd, og Boses eget Adaptiq romkorreksjon som tilpasser lyden til romakustikken din. Tilkoblingene gjøres via en separat mediaboks, som inkluderer touch-kontrollen ClickPad. Denne bruker RF (radiofrekvens) signaler slik at mottakeren kan gjemmes i et skap, og kan i tillegg lære seg kommandoene til andre apparater, slik som Blu-ray spiller og TV-boks. Mediaboksen har 4 HDMI-innganger, samt en egen iPod-dock.
Bose Videowave II er tilgjengelig nå, og kan demonstreres hos lokale Bose forhandlere.

 

 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.
Med Yeti X World of Warcraft Edition kan spillere modulere stemmen sin, og tilføre spillopplevelsen nye underholdende lyder.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!