Bose-TV med innebygd surroundlyd

Med 16 innebygde høyttalere lover Bose Videowave II markedets heftigste TV-lyd.
Annonse
Annonse
forfatter

Snart to år har gått siden lanserte Bose sin første TV med innebygd surroundanlegg. Nå er det klart for oppfølgeren, Videowave II!

Bose som er mest kjent for knøttsmå hjemmekinoanlegg og støyreduserende hodetelefoner, klinte like godt til med det som den gang var markedets dyreste LCD-skjerm: 60.000 kroner for en 46 tommer. Lyden var det riktignok ingenting å utsette på: Med baksiden full av kraftige høyttalere serverte Videowave den beste lyden vi noensinne hadde hørt fra en TV, og det med god margin. Men bildemessig hadde den konvensjonelle LCD-skjermen naturlig nok sine begrensninger. “en lyd-TV for de spesielt interesserte”, var vår dom da vi testet den første Videowave-modellen i 2011.

Nå er altså arvtageren på vei, og Bose ser ut til å tatt til seg noen av ankepunktene vi hadde på forrige modell. Den nye Videowave II er tilgjengelig i 46 og 55 tommers utgave og har blant annet fått nye, oppdaterte bak-LED bildepaneler. Dermed er det grunn til å håpe at Videowave II både leverer bedre bildekvalitet og har litt slankere “mavemål” enn den klumpete forgjengeren.

Prisen er også slanket litt: Med ca 45.000 for 46-tommeren og  ca 53.000 for 55-tommeren er det fortsatt snakk om dyre TV-er, men likevel hyggeligere, forutsatt at lydkvaliteten er like heftig som før. Prisen er også inkludert full installasjon av en Bose-forhandler.

Annonse

Videowave II kommer med 16 innebygde høyttalere som gir virtuell surroundlyd, og Boses eget Adaptiq romkorreksjon som tilpasser lyden til romakustikken din. Tilkoblingene gjøres via en separat mediaboks, som inkluderer touch-kontrollen ClickPad. Denne bruker RF (radiofrekvens) signaler slik at mottakeren kan gjemmes i et skap, og kan i tillegg lære seg kommandoene til andre apparater, slik som Blu-ray spiller og TV-boks. Mediaboksen har 4 HDMI-innganger, samt en egen iPod-dock.
Bose Videowave II er tilgjengelig nå, og kan demonstreres hos lokale Bose forhandlere.

 

 

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Blir ny FIA Formula E Safety Car
Den ser mye større ut enn den er, den nye 4309 Studio Monitor.
770 km rekkevidde, selvkjøring på nivå 3, og en overflod av luksus.
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.