Bose-TV med innebygd surroundlyd

Med 16 innebygde høyttalere lover Bose Videowave II markedets heftigste TV-lyd.
Annonse
Annonse
forfatter

Snart to år har gått siden lanserte Bose sin første TV med innebygd surroundanlegg. Nå er det klart for oppfølgeren, Videowave II!

Bose som er mest kjent for knøttsmå hjemmekinoanlegg og støyreduserende hodetelefoner, klinte like godt til med det som den gang var markedets dyreste LCD-skjerm: 60.000 kroner for en 46 tommer. Lyden var det riktignok ingenting å utsette på: Med baksiden full av kraftige høyttalere serverte Videowave den beste lyden vi noensinne hadde hørt fra en TV, og det med god margin. Men bildemessig hadde den konvensjonelle LCD-skjermen naturlig nok sine begrensninger. «en lyd-TV for de spesielt interesserte», var vår dom da vi testet den første Videowave-modellen i 2011.

Nå er altså arvtageren på vei, og Bose ser ut til å tatt til seg noen av ankepunktene vi hadde på forrige modell. Den nye Videowave II er tilgjengelig i 46 og 55 tommers utgave og har blant annet fått nye, oppdaterte bak-LED bildepaneler. Dermed er det grunn til å håpe at Videowave II både leverer bedre bildekvalitet og har litt slankere «mavemål» enn den klumpete forgjengeren.

Prisen er også slanket litt: Med ca 45.000 for 46-tommeren og  ca 53.000 for 55-tommeren er det fortsatt snakk om dyre TV-er, men likevel hyggeligere, forutsatt at lydkvaliteten er like heftig som før. Prisen er også inkludert full installasjon av en Bose-forhandler.

Videowave II kommer med 16 innebygde høyttalere som gir virtuell surroundlyd, og Boses eget Adaptiq romkorreksjon som tilpasser lyden til romakustikken din. Tilkoblingene gjøres via en separat mediaboks, som inkluderer touch-kontrollen ClickPad. Denne bruker RF (radiofrekvens) signaler slik at mottakeren kan gjemmes i et skap, og kan i tillegg lære seg kommandoene til andre apparater, slik som Blu-ray spiller og TV-boks. Mediaboksen har 4 HDMI-innganger, samt en egen iPod-dock.
Bose Videowave II er tilgjengelig nå, og kan demonstreres hos lokale Bose forhandlere.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter