nyhet

Bose øker trykket i hjemmekinoen

Med den fleksible lydplanken SoundTouch 300 og surroundanleggene Lifestyle 650 og 600.

Skrevet av / 14.10.16 - 15:03
Bose øker trykket i hjemmekinoen

Bose ønsker seg et større stykke av hjemmekinokaka, ikke minst med sin nye lydplanke. Vi loves at den nye SoundTouch 300 leverer den beste lydkvaliteten blant lydplanker i samme størrelse, uansett om det er film, TV eller musikk som står på menyen. Lydplanken simulerer surroundlyd på TV og film ved hjelp av manipulering av fasen, og det har vært jobbet mye med bassrefleksporten for å gjøre den så stille og fri for turbulens som mulig. Resultatet skal være renere bassgjengivelse. I tillegg sitter en innebygd digital signalbehandler (DSP) som skal få høyttalerelementene til å yte sitt ypperste.

Les: Test av lydplanker i luksusklassen

Lydplanken Bose SoundTouch 300 fungerer på egenhånd. Foto: Bose
Lydplanken SoundTouch 300 fungerer på egenhånd. Foto: Bose

For å tilpasse lyden til rommet benytter Bose romkalibrering som akustisk tilpasser lyden til ditt hjem. Bose kaller denne ADAPTIQ.

Legg til subwooferen Acoustimass 300 for kraftigere bass. Foto: Bose
Legg til subwooferen Acoustimass 300 for kraftigere bass. Foto: Bose
Hva med et par trådløse Virtually Invisible 300 bakhøyttalere, for ekte surroundlyd? Foto: Bose
Hva med et par trådløse Virtually Invisible 300 bakhøyttalere, for ekte surroundlyd? Foto: Bose

Subwoofer og bakhøyttalere
Lydplanken fungerer alene, men kan også pares med den trådløse subwooferen Acoustimass 300 for heftigere bass. Og ønsker du ekte surroundlyd og ikke bare simulert, finnes de trådløse bakhøyttalerne Virtually Invisible 300. Dermed får du en fullblods 5.1 surroundopplevelse, helt uten ledninger mellom høyttalerne (strømkabler til høyttalerne blir du imidlertid ikke kvitt).

HDMI
SoundTouch 30 har HDMI-inngang med lydretur (ARC), slik at du bare trenger én kabel for å synkronisere den med en TV, Blu-ray-spiller eller strømmetjenester. Den har forøvrig også 4K pass-through, slik at ultrahøyoppløst video kan sendes gjennom lydplanken og til en kompatibel TV eller projektor, uten å først skaleres ned til lavere 1080p oppløsning. HDMI 2.0 og HDCP 2.2 støttes, som er viktig for å støtte video fra det nye UHD Blu-ray-formatet.

Strømming
Lydplanken er mer enn film og TV, og kan også strømme musikk. Bruk Bluetooth for enklest mulig strømming fra smartmobilen, eller koble den til hjemmenettverket med trådløs Wi-Fi for best mulig lyd og integrering av musikktjenester som Spotify og Deezer blant andre. Både Tidal og Apple Music glimrer med sitt fravær, det samme gjør AirPlay. Da henvendes du til Bluetooth, som støtter aptX-kodeken for bedre lyd.

– Med nye Soundtouch 300 har vi fylt et tomrom i markedet, sier Pete Ogley, daglig leder for Bose audio-for-video. – Vi har flyttet grensene for størrelse, lyd og design som ingen andre i denne kategorien, og vi har lagt til Bluetooth i tillegg til Wi-Fi, slik at du umiddelbart kan strømme noe. Siden det fungerer både som et trådløst musikkanlegg og hjemmekinoanlegg, får du en utrolig opplevelse enten du hører på spillelistene dine, eller ser på Netflix eller sport – alt fra en nydelig høyttaler.

Nå er ikke dette med Wi-Fi og Bluetooth så veldig nytt i denne kategorien, men Bose pirrer i hvert fall vår nysgjerrighet, slik at en test blir høyaktuelt.

Bose Lifestyle 650 er et stilfullt surroundanlegg. Foto: Bose
Lifestyle 650 er et stilfullt surroundanlegg. Foto: Bose

To nye hjemmekinoanlegg
Bose lanserer også to hjemmekinoanlegg, Lifestyle 650 og 600. Begge er 5.1 surroundanlegg, hvor 650 har noe større høyttalere og en lang liggende senterhøyttaler, mens 600 bruker mindre høyttalere, som også går senterhøyttaleren.

I likhet med lydplanken Soundtouch 300 bruker 650 QuietPort-teknologien for renere bass gjennom refleksporten, og DSP for bedre dybde, klarhet og realisme. ADAPTiQ romkorreksjon er også på plass, i tillegg til 4K pass-through med seks HDMI innganger, samt Wi-Fi- og Bluetooth med forenklet tilkobling med NFC.

Lifestyle 600 har litt mindre høyttalere. Foto: Bose
Lifestyle 600 har litt mindre høyttalere. Foto: Bose

Lifestyle 600 har mange av de samme funksjonene som 650, men med mindre høyttalere.

Både lydplanken og de to surroundanleggene er kompatible med andre Sound-systemer fra Bose, slik at du kan bygge ut med trådløs lyd i alle rom.

Både Lifestyle 650 (avbildet) og 600 er også tilgjengelig i hvitt. Foto: Bose
Både Lifestyle 650 (avbildet) og 600 er også tilgjengelig i hvitt. Foto: Bose

Pris, tilgjengelighet og farger
Lydplanken Soundtouch 300, bassmodulen Acoustimass 300, surround-høyttalerne Virtually Invisible, og Lifestyle 650- og 600-systemene er alle tilgjengelig i oktober.

Soundtouch 300 har en anbefalt utsalgspris på 6.999 kroner og kommer i svart. Den valgfrie basshøyttaleren koster også 6.999 kroner, og de akustisk tilpassede surround-høyttalerne er priset fra 3.799 kr. Hjemmekinoanleggene Lifestyle 650 og 600 er ganske heftig priset til 47.995 og 37.995 kroner, tilgjengelig i svart og hvitt.

bose.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Smart og lyssterk 4K-projektor

Denon-receiver gir Atmos hjemmekino i mellomstore rom

8K-hjemmekinolyd til en fornuftig pris

Yamaha lanserer nye lydplanker

Sonys nye høyttalere kan noe helt spesielt

Dali lanserer ny senterhøyttaler i Oberon-serien

Scroll to Top