Blu-ray tungvektere fra Pioneer

Blant høstens nye A/V produkter fra Pioneer finner vi to nye Blu-ray spillere i tungvektsklassen.
forfatter

Streaming av film og serier via nettet blir stadig mer populært, men for den som er opptatt av å ha best mulig bilde og lydkvalitet på filmsamlingen sin, er det fortsatt Blu-ray som gjelder. I alle fall inntil et nytt eventuelt 4K Blu-ray format måtte komme på banen.

Prisen på Blu-ray spillere har falt dramatisk i senere år, men det samme kan dessverre sies om byggekvaliteten: Spillerne blir stadig mindre, de er spinklere konstruert, støyer mer og gir generelt lite «eierglede». Selv om disse rimelige spillerne ofte gjør en utmerket jobb, er det mange entusiaster (typisk de med dedikert kinorom og svært lerret) som ønsker seg en tyngre, mer «hi-fi» orientert spiller med skikkelig byggekvalitet, og god intern lydbehandling, som kan gjengi alt av kildemateriale, enten det er CD, DVD, Blu-ray eller streaming, med ypperste kvalitet. Det er nok dette som har gjort spillere som Oppo BDP-103 og BDP-105 så populære.

BDP-LX88/58
Nå ønsker Pioneer tydeligvis å slå et slag for high-end BD-spillerne. De to nye våpendragerne som skal ta opp kampen med Oppo & co heter BDP-LX88 og BDP-LX58. To universalspillere som i følge Pioneer selv skal være av av «referansekvalitet», og med overlegen lyd- og bildegjengivelse inkludert oppskalering til 4K.

Pioneer BDP-LX58
Pioneer BDP-LX58
Pioneer BDP-LX88
Pioneer BDP-LX88

Begge modeller har en ekstra kraftig konstruksjon med et stabilt og stillegående drivverk, og et chassis i flere sjikt med ekstra beskyttelse mot vibrasjoner. Begge modellene har også doble HDMI-utganger med PQLS «jitterfri» digitaloverføring til kompatible Pioneer surroundreceivere, samt DLNA nettverkstilkobling for streaming av musikk. Hovedforskjellen på 58 og 88-modellen er at sistnevnte har en ekstra påkostet analogdel med SABRE32 D/A konverter.

Hvis prisen er en indikasjon bør vi kunne forvente fortreffelig bilde fra de to nye modellene. Pris på BDP-LX58 blir ca 6.000 kroner, mens du må ut med rundt 11.000 kroner for toppmodellen BDP-LX88.

Det er ikke så ofte vi tester Blu-ray spillere i denne prisklassen, men hvis det frister leserne, kunne vi tenke oss å gjøre en «shootout» mellom de mest påkostede spillerne der ute. Vi tar gjerne imot forslag til hvilke modeller som bør være med i en slik test!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.