Blu-ray tungvektere fra Pioneer

Blant høstens nye A/V produkter fra Pioneer finner vi to nye Blu-ray spillere i tungvektsklassen.
Annonse
Annonse
forfatter

Streaming av film og serier via nettet blir stadig mer populært, men for den som er opptatt av å ha best mulig bilde og lydkvalitet på filmsamlingen sin, er det fortsatt Blu-ray som gjelder. I alle fall inntil et nytt eventuelt 4K Blu-ray format måtte komme på banen.

Prisen på Blu-ray spillere har falt dramatisk i senere år, men det samme kan dessverre sies om byggekvaliteten: Spillerne blir stadig mindre, de er spinklere konstruert, støyer mer og gir generelt lite «eierglede». Selv om disse rimelige spillerne ofte gjør en utmerket jobb, er det mange entusiaster (typisk de med dedikert kinorom og svært lerret) som ønsker seg en tyngre, mer «hi-fi» orientert spiller med skikkelig byggekvalitet, og god intern lydbehandling, som kan gjengi alt av kildemateriale, enten det er CD, DVD, Blu-ray eller streaming, med ypperste kvalitet. Det er nok dette som har gjort spillere som Oppo BDP-103 og BDP-105 så populære.

BDP-LX88/58
Nå ønsker Pioneer tydeligvis å slå et slag for high-end BD-spillerne. De to nye våpendragerne som skal ta opp kampen med Oppo & co heter BDP-LX88 og BDP-LX58. To universalspillere som i følge Pioneer selv skal være av av «referansekvalitet», og med overlegen lyd- og bildegjengivelse inkludert oppskalering til 4K.

Pioneer BDP-LX58
Pioneer BDP-LX58
Pioneer BDP-LX88
Pioneer BDP-LX88

Begge modeller har en ekstra kraftig konstruksjon med et stabilt og stillegående drivverk, og et chassis i flere sjikt med ekstra beskyttelse mot vibrasjoner. Begge modellene har også doble HDMI-utganger med PQLS «jitterfri» digitaloverføring til kompatible Pioneer surroundreceivere, samt DLNA nettverkstilkobling for streaming av musikk. Hovedforskjellen på 58 og 88-modellen er at sistnevnte har en ekstra påkostet analogdel med SABRE32 D/A konverter.

Hvis prisen er en indikasjon bør vi kunne forvente fortreffelig bilde fra de to nye modellene. Pris på BDP-LX58 blir ca 6.000 kroner, mens du må ut med rundt 11.000 kroner for toppmodellen BDP-LX88.

Annonse

Det er ikke så ofte vi tester Blu-ray spillere i denne prisklassen, men hvis det frister leserne, kunne vi tenke oss å gjøre en «shootout» mellom de mest påkostede spillerne der ute. Vi tar gjerne imot forslag til hvilke modeller som bør være med i en slik test!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

På jakt etter en elegant TV som tar liten plass? Da kan Samsungs minste ramme-TV være en smart løsning.
MiniLED er årets store nyhet på TV-fronten: Med tusenvis av lysdioder håper produsentene å blåse nytt liv i LCD-teknologien. Kinesiske TCL er blant de første til å ta den i bruk!
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Nytt år, ny TV? LG melder at de starter utrullingen av årets nye TV-modeller allerede i mars.
Kinesiske Xiaomi vil markere seg i TV-markedet med en ny 75" Android-TV.
Nytt i år: Philips beste LCD-skjermer utstyres med avansert MiniLED-baklys!
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!